Fotograferen met hoge synchronisatiesnelheid <HSS>

Fotograferen met hoge synchronisatiesnelheid is niet gebonden aan een bepaalde flitssynchronisatietijd, zodat u de flitser kunt gebruiken over het hele sluitertijdenbereik van de camera. Op deze manier heeft u de keuze uit een groter aantal bruikbare diafragmawaarden en kunt u ook flitsen met een grote lensopening, zodat de achtergrond onscherp blijft en de aandacht op uw onderwerp gevestigd wordt. Wanneer u een foto wilt maken van een onderwerp met een zeer lichte achtergrond zodat de opname waarschijnlijk overbelicht zal worden met een grote lensopening in de A of M-stand van de camera, kunt u door te flitsen bij een hoge sluitertijd toch de gewenste belichting verkrijgen.

A: Fotograferen met hoge synchronisatiesnelheid

B: Normale flitsfotografie

 1. Druk op de Fn (functie)-knop, selecteer [HSS] op het Quick Navi-scherm en selecteer dan [ON] of [OFF].

Flitssynchronisatietijd

Flitsfotografie wordt meestal in verband gebracht met de kortste sluitertijd waarbij de sluiter even helemaal open staat; de flitssynchronisatietijd. Deze beperking, want deze sluitertijd is nooit de kortst mogelijke sluitertijd op de camera, geldt niet voor camera's en flitsers die zijn ontworpen voor flitsfotografie met hoge synchronisatiesnelheid (HSS), want hiermee kan er vaak wel tot de kortste sluitertijd van de camera geflitst worden.

Opmerking

 • Als u de sluitertijd van de camera instelt op een snellere tijd dan 1/4000 en dan een foto maakt, kunnen er lichte en donkere stroken verschijnen op de foto.

  We bevelen u aan het flitssterkteniveau minstens op MANUAL 1/2 in te stellen voor het maken van foto's.

 • De minimale waarde voor de instelling van het flitssterkteniveau hangt mede af van de instelling voor flitsen met hoge synchronisatiesnelheid.

  • Wanneer [ON] is geselecteerd: 1/128

  • Wanneer [OFF] is geselecteerd: 1/256*

   * Voor de HVL-F46RM is de minimumwaarde beperkt to 1/128 wanneer [WL OFF] is geselecteerd voor de draadloze stand.