Handmatige flitsfotografie <MANUAL>

In de handmatige MANUAL-flitsstand wordt het flitssterkteniveau constant gehouden, ongeacht de helderheid van het onderwerp of de instellingen van de camera.

 1. Selecteer de M (Manual; handmatig) opnamestand op de camera.
 2. Druk op de MODE-knop, draai aan het besturingswiel en selecteer [MANUAL].

 3. HVL-F60RM/HVL-F60RM2: Druk op LEVEL -/+ knop om het gewenste flitssterkteniveau te selecteren.
  HVL-F46RM: Druk op de +/- knop om het gewenste flitssterkteniveau te bepalen op het instelscherm voor het sterkteniveau.

  • HVL-F60RM/HVL-F60RM2: U kunt het flitssterkteniveau bepalen binnen een bereik van 1/1 (lichtst) t/m 1/256 (donkerst).

   HVL-F46RM: U kunt het flitssterkteniveau bepalen binnen een bereik van 1/1 (lichtst) t/m 1/128 (donkerst).

  • De flitssterkte met één niveau verlagen (bijv. 1/1 → 1/2) is hetzelfde als het diafragma één stap sluiten (bijv. F4 → F5.6).

 4. Druk de sluiterknop in om een foto te nemen.

  Wanneer de TEST-knop oranje oplicht (klaar om te flitsen), kunt u de sluiterknop van de camera indrukken.

TTL-niveau geheugenfunctie (HVL-F60RM/HVL-F60RM2)

Bij TTL-flitsfotografie zal het gemeten flitssterkteniveau automatisch worden ingesteld als het flitssterkteniveau voor de MANUAL-flitsstand. Op deze manier kunt u in de MANUAL-flitsstand de flitssterkte laten regelen op basis van het flitssterkteniveau gemeten tijdens TTL-flitsfotografie en zo een reeks handelingen uitsparen die anders nodig zouden zijn om het flitssterkteniveau te bepalen.

Om de instelling van de TTL-niveau geheugenfunctie te veranderen, moet u [TTL LEVEL MEMORY] gebruiken op het MENU-scherm.

Opmerkingen over het gebruiken van de TTL-niveau geheugenfunctie (HVL-F60RM/HVL-F60RM2)

 • Bij meervoudige draadloze flitsfotografie (groepsflitsfotografie), zal het richtgetal veranderen aan de hand van de flitsinstellingen (bijvoorbeeld de zoominstelling) van de individuele flitsers. Om een correct flitssterkteniveau te bewaren, moet u voor elke flitser een andere draadloze groep specificeren.

 • Als er een flitser die de TTL-niveau geheugenfunctie niet ondersteunt wordt gebruikt voor meervoudige draadloze flitsfotografie (groepsflitsfotografie), dan is het mogelijk dat het juiste flitssterkteniveau niet kan worden bewaard.

 • In de MANUAL-flitsstand wordt alleen het bij TTL-flitsfotografie gemeten flitssterkteniveau bewaard. Als u de instellingen die invloed hebben op het flitssterkteniveau, zoals de instelling voor de flitssterkte of de zoominstelling, verandert na het maken van de opname, zullen de veranderde instellingen niet worden bewaard. Wanneer u dergelijke veranderingen hebt gemaakt, moet u eerst weer TTL-flitsfotografie uitvoeren.

 • Als het bij TTL-flitsfotografie gemeten flitssterkteniveau lager is dan de niveaus die beschikbaar zijn in de MANUAL-flitsstand, zullen de resulterende beelden er overbelicht uitzien.

Hint

 • U kunt de sluiterknop half indrukken om de afstand voor de juiste belichting te laten weergeven op het LCD-scherm.

 • U kunt op de MENU-knop drukken en [LEVEL STEP] selecteren om de instelstap voor de instelling van het flitssterkteniveau te veranderen ([0.3EV] of [0.5EV]).

 • HVL-F60RM/HVL-F60RM2: Als u "TTL/M SWITCH" toewijst aan de door u gewenste knop, kunt u de flitsstand met deze knop makkelijk heen en weer schakelen tussen de TTL-flitsstand en de MANUAL-flitsstand.