Vedenkestävyyttä koskevia huomautuksia

Kaiuttimen vedenkestävyys

Kaiuttimen vedenkestävyys vastaa määritystä *1*2 ja IPX5*3 standardin IEC60529 IP-luokituksen ”Suojaus veden tunkeutumista vastaan” mukaisesti. Kaiutin ei kuitenkaan ole täysin vesitiivis.

Älä pudota kaiutinta kuumaan veteen kylpyammeeseen tai tarkoituksellisesti käytä sitä vedessä. Käytöstä riippuen kaiuttimeen päässyt vesi voi aiheuttaa tulipalon, sähköiskun tai toimintahäiriön.

Käytä kaiutinta ymmärtämällä täysin seuraavat asiat.

Nesteet, joita vedenkestävyyden suorituskykymääritelmät koskevat

Käytettävissä: makea vesi, vesijohtovesi

Ei käytettävissä: muut kuin edellä mainitut nesteet (saippuavesi, vesi, joka sisältää puhdistusaineita tai kylpyvaahtoa, shampoo, kuuma lähdevesi, kuuma vesi, uima-allasvesi, merivesi jne.)

*1 Edellyttää, että suojus on kiinnitetty kunnolla.

*2 Toimitetut vakiovarusteet eivät ole vedenkestäviä.

*3 IPX5 (suojattu vesisuihkulta): Kaiutin on testattu ja sen on todettu säilyttävän toimintakykynsä suorille vesisuihkuille altistettuna tilanteissa, joissa noin 12,5 litraa vettä minuutissa suihkutetaan siihen yli 3 minuutin ajan noin 3 metrin etäisyydeltä sisähalkaisijaltaan 6,3 mm suuttimesta.


Kaiuttimen vedenkestävyys perustuu tässä kuvatuissa olosuhteissa tehtyihin mittauksiin. Huomaa, että takuu ei kata veteen upottamiseen liittyviä vaurioita, jotka ovat aiheutuneet asiakkaan laitteen väärinkäytöstä.

Vedenkestävyyden heikentymisen välttäminen

Tarkista seuraavat asiat ja käytä kaiutinta oikein.

  • Älä käytä tai jätä kaiutinta erittäin kuumaan tai kylmään ympäristöön (lämpötila alueen 5 °C – 35 °C ulkopuolella). Jos kaiutinta käytetään tai se jätetään edellä mainitun alueen ulkopuolelle, se saattaa pysähtyä automaattisesti sisäisen piirin suojaamiseksi.
  • Ole varovainen, ettet pudota kaiutinta tai altista sitä mekaanisille iskuille. Vääntyminen tai vaurio voi heikentää vedenkestävyyttä.
  • Älä käytä kaiutinta paikassa, jossa siihen voi roiskua runsaasti vettä tai kuumaa vettä. Kaiuttimen rakenne ei kestä vedenpainetta. Kaiuttimen käyttö edellä mainitussa paikassa voi aiheuttaa toimintahäiriön.
  • Älä kaada kuumaa vettä tai puhalla kuumaa ilmaa hiustenkuivaajalla tai muulla laitteella suoraan kaiuttimeen. Älä myöskään käytä kaiutinta koskaan erittäin kuumissa paikoissa, kuten saunoissa tai uunin vieressä.
  • Käsittele suojusta varovasti. Suojus on erittäin tärkeä vedenkestävyyden ylläpitämiseksi. Varmista kaiutinta käytettäessä, että suojus on täysin suljettu. Ole erittäin huolellinen suojusta suljettaessa, ettei kumitiivisteeseen pääse vierasesineitä, jotka estävät suojuksen sulkeutumisen kunnolla. Jos suojusta ei suljeta kunnolla, vedenkestävyys saattaa heikentyä ja seurauksena voi olla kaiuttimen toimintahäiriö, kun siihen pääsee vettä.