Utilizarea Amazon Alexa

Prin utilizarea aplicației Amazon Alexa instalată pe smartphone, puteți vorbi la microfoanele setului de căști pentru a controla smartphone-ul sau pentru a efectua o căutare.


Smartphone-uri compatibile

 • Versiune SO care acceptă cea mai recentă versiune a aplicației Amazon Alexa pe Android sau iOS
 • Este necesară instalarea celei mai recente versiuni a aplicației Amazon Alexa.
  1. Deschideți magazinul de pe dispozitivul dumneavoastră mobil.
  2. Căutați aplicația Amazon Alexa.
  3. Selectați Instalează.
  4. Selectați Deschide.
 1. Purtați unitățile setului de căști și conectați-le la smartphone prin conexiunea Bluetooth.
 2. Porniți aplicația Amazon Alexa.

  Amazon Alexa poate fi atribuită ca o funcție a senzorului tactil de pe unitatea setului de căști pentru care funcția de redare a muzicii este configurată. Puteți schimba alocarea funcțiilor la senzorii tactili de pe unitățile, stânga și dreapta, utilizând aplicația „Sony | Headphones Connect”.

  Când utilizați Amazon Alexa pentru prima dată, va trebui să vă conectați cu ajutorul contului Amazon și să mergeți la pasul 3 pentru a configura setul de căști cu aplicația Amazon Alexa.

  Dacă ați configurat deja Amazon Alexa în trecut, însă ați configurat senzorul tactil de pe unitatea dreaptă a setului de căști la o altă funcție față de Amazon Alexa, consultați secțiunea de sfaturi de mai jos pentru a reconfigura senzorul tactil de pe unitatea stângă a setului de căști la Amazon Alexa.

 3. Efectuați configurarea inițială pentru Amazon Alexa.
  1. Atingeți pictograma [More] din colțul dreapta jos al ecranului aplicației Amazon Alexa și atingeți [Add a Device].

  2. Pe ecranul [Which device would you like to set up?], selectați [Headphones].

  3. Pe [AVAILABLE DEVICES] de pe ecranul [Select your device], selectați [WF-1000XM4].

   Dacă nu puteți găsi [WF-1000XM4] în [AVAILABLE DEVICES], setul de căști nu este conectat la smartphone prin conexiunea Bluetooth. Conectați setul de căști la smartphone-ul prin conexiunea Bluetooth.

  4. De pe ecranul [Set up Alexa on your WF-1000XM4], atingeți [CONTINUE].

  5. Dacă apare ecranul [This will override the current voice assistant on this accessory], apăsați butonul [CONTINUE].

  6. De pe ecranul [Setup Complete], atingeți [DONE].

  Când configurarea inițială este finalizată, funcția senzorului tactil de pe unitatea dreaptă a setului de căști (sau de pe unitatea stângă dacă doar unitatea stângă a setului de căști a fost purtată la configurarea inițială) este comutată la Amazon Alexa.

 4. Rostiți cuvântul de activare (*) („Alexa”) sau acționați senzorul tactil de pe unitatea setului de căști pentru care este configurată funcția Amazon Alexa pentru a utiliza Amazon Alexa.

  Ilustrație care indică locațiile senzorilor tactili (A) de pe setul de căști

  Ilustrație care indică locațiile microfoanelor (B) de pe setul de căști

  A: Senzori tactili (stânga, dreapta)

  B: Microfoane (stânga, dreapta)

  • Țineți degetul pe senzorul tactil pentru a introduce o comandă vocală.
   De exemplu:
   „Cum este vremea”
   „Redă muzică (**)”
  • Dacă nu se aude voce, se va anula automat.

  *Pentru a seta un cuvânt de activare, activați [Activate Voice Assistant with your Voice] din aplicația „Sony | Headphones Connect”.

  **Este necesar un abonament Amazon sau Prime Music.

Pentru detalii privind Amazon Alexa și capacitățile sale, consultați următorul site web:

https://www.amazon.com/b?node=16067214011


Sugestie

 • Atunci când setați senzorul tactil la Amazon Alexa, senzorul tactil de pe unitatea dreaptă a setului de căști (sau pe unitatea stângă dacă doar unitatea stângă a setului de căști a fost purtată la setările inițiale) va fi configurat automat pentru Amazon Alexa. Puteți restabili funcțiile anterioare ale senzorului tactil prin schimbarea setărilor cu ajutorul aplicației „Sony | Headphones Connect”. Similar, puteți reconfigura senzorul tactil înapoi la Amazon Alexa dacă v-ați conectat anterior la Amazon Alexa dar ați schimbat la o altă funcție.
 • Verificați sau actualizați versiunea de software de pe setul de căști folosind aplicația „Sony | Headphones Connect”.
 • Când Amazon Alexa nu este disponibil din motive precum lipsa conexiunii la rețea, se aude instrucțiunea vocală „Either your mobile device isn’t connected; or you need to open the Alexa App and try again” (Fie dispozitivul mobil nu este conectat, fie trebuie să deschideți aplicația Alexa și să încercați din nou) din ambele unități ale setului de căști.
 • Funcția Amazon Alexa poate fi configurată pe unitatea setului de căști prin senzorul tactil care are funcția de redare a muzicii configurată. Când doriți să utilizați funcția Amazon Alexa pe oricare dintre unitățile setului de căști, configurați funcția de redare a muzicii pe unitatea setului de căști pe care doriți să o utilizați și apoi configurați și funcția Amazon Alexa.
  Funcția Amazon Alexa nu poate fi utilizată pe unitatea setului de căști pentru care funcția de redare a muzicii nu este configurată. Puteți schimba alocarea funcțiilor la senzorii tactili de pe unitățile, stânga și dreapta, utilizând aplicația „Sony | Headphones Connect”.

Notă

 • Funcția Amazon Alexa și funcția Google Assistant nu pot fi configurate în același timp pe setul de căști.
 • Puteți folosi funcția Amazon Alexa și atunci când purtați doar unitatea pe care este configurată funcția Amazon Alexa. Dacă funcția Amazon Alexa este configurată pe setul de căști și doriți să folosiți o singură unitate, utilizați unitatea pe care este configurată funcția Amazon Alexa. Verificați setările setului de căști cu aplicația „Sony | Headphones Connect”.
 • Amazon Alexa nu este disponibilă în toate limbile și țările/regiunile. Funcțiile Alexa și funcționalitatea pot varia în funcție de locație.