Ce este anularea zgomotului?

Funcția de anulare a zgomotului generează sunet în antifază față de zgomotul din mediul înconjurător (precum zgomotele vehiculelor sau zgomotele de la aparatele de aer condiționat din interior) pentru a anula zgomotele din jur.

Notă

  • Este posibil ca efectul de anulare a zgomotului să nu fie perceput clar într-un mediu silențios sau se pot auzi unele zgomote.
  • Când purtați setul de căști, în funcție de modul de utilizare a setului de căști, efectul de reducere a zgomotului poate varia sau este posibil să se audă un semnal sonor (feedback). În acest caz, dați jos setul de căști și puneți-l la loc din nou.
  • Funcția de anulare a zgomotului este eficientă, în principal, în cazul zgomotului din banda de frecvențe joase, precum vehicule sau aerul condiționat. Deși zgomotul este redus, acesta nu este eliminat total.
  • Când utilizați setul de căști în mașină sau în autobuz, se poate auzi zgomotul, în funcție de condițiile de trafic.
  • Telefoanele mobile pot cauza interferențe și zgomot. În acest caz, îndepărtați setul de căști de telefonul mobil.
  • Nu acoperiți microfoanele de pe unitățile stânga și dreapta ale setului de căști cu mâinile. Dacă sunt acoperite, s-ar putea ca funcția de anulare a zgomotului sau modul Sunet ambiental să nu funcționeze corect sau este posibil să apară un semnal sonor (feedback). În oricare dintre aceste cazuri, îndepărtați mâna etc. de pe microfoanele stânga și dreapta.

    Ilustrație care indică locațiile microfoanelor (A) de pe setul de căști

    A: Microfoane (stânga, dreapta)