Codec-uri acceptate

Un codec este un algoritm de codificare audio utilizat la transmiterea sunetului printr-o conexiune Bluetooth.

Setul de căști acceptă următoarele 3 codecuri pentru redarea muzicii printr-o conexiune A2DP: SBC, AAC și LDAC.

 • SBC

  Aceasta este o prescurtare pentru Subband Codec.

  SBC este tehnologia de codificare audio utilizată în mod standard de dispozitivele Bluetooth.

  Toate dispozitivele Bluetooth acceptă SBC.

 • AAC

  Aceasta este o prescurtare pentru Advanced Audio Coding.

  AAC este utilizat în principal pentru produse Apple, precum iPhone care poate oferi o calitate mai înaltă a sunetului decât SBC.

 • LDAC

  LDAC este o tehnologie de codificare audio dezvoltată de Sony care permite transmisia de conținut Audio de înaltă rezoluție (Hi-Res), chiar și printr-o conexiune Bluetooth. Spre deosebire de alte tehnologii de codificare compatibile Bluetooth, precum SBC, funcționează fără conversie inferioară a conținutului High-Resolution Audio (*).

  Permite transmisia a aproximativ de 3 ori mai multe date (**) decât celelalte tehnologii printr-o rețea wireless Bluetooth cu un nivel al calității fără precedent, cu ajutorul codificării eficiente și a unei împărțiri optimizate pe pachete.

*cu excepția conținutului DSD.

**în comparație cu SBC atunci când se selectează rata de biți de 990 kbps (96/48 kHz) sau de 909 kbps (88,2/44,1 kHz).


Când muzica într-unul dintre codecurile de mai sus este transmisă de la un dispozitiv conectat, setul de căști comută automat la acel codec și redă muzica în același codec.

Dacă doriți să redați muzică cu LDAC, setați modul pentru calitatea sunetului la „Prioritate acordată calității sunetului” utilizând aplicația „Sony | Headphones Connect”. Din modul „Prioritate acordată conexiunii stabile” (setare din fabrică), muzica nu poate fi redată cu LDAC.

Dacă dispozitivul conectat acceptă un codec de calitate a sunetului mai mare de SBC, este posibil să trebuiască să configurați mai întâi dispozitivul pentru a vă bucura de muzică cu codecul dorit dintre codecurile acceptate.

Consultați instrucțiunile de utilizare incluse cu dispozitivul cu privire la setarea codecului.