De camera en een smartphone verbinden met behulp van de QR Code

U kunt uw smartphone verbinden met de camera met behulp van de QR Code. U kunt met dezelfde bediening verbinding maken met de camera op elke Android-smartphone, iPhone of iPad.


Om de camera en uw smartphone te verbinden, is Imaging Edge Mobile vereist. Download en installeer de app Imaging Edge Mobile vanuit de app-store voor uw smartphone. Als Imaging Edge Mobile reeds is geïnstalleerd op uw smartphone, moet u deze updaten naar de nieuwste versie.

Voor meer informatie over Imaging Edge Mobile, raadpleegt u de ondersteuningspagina (https://www.sony.net/iem/).

 1. Selecteer op de camera MENU (Netwerk) → [Smartphoneverbind.][Smartphoneverbind.][Aan].
 2. Selecteer op de camera MENU (Netwerk) → [Smartphoneverbind.][Verbinding] om het scherm met de QR Code weer te geven.

 3. Open Imaging Edge Mobile op uw smartphone en selecteer [Met een nieuwe camera verbinden].
 4. Scan de QR Code die op de camera wordt afgebeeld terwijl het scherm [Verbinden met behulp van de QR Code van de camera] wordt afgebeeld op de smartphone.
  Nadat de QR Code is gelezen, wordt het bericht [Wilt u een verbinding tot stand brengen met de camera?] afgebeeld op het scherm van de smartphone.
 5. Selecteer [OK] op het scherm van de smartphone.
  De smartphone is verbonden met de camera.

Hint

 • Nadat de QR Code is gelezen, worden de SSID (DIRECT-xxxx) en het wachtwoord van deze camera geregistreerd in de smartphone. Hierdoor kunt u in het vervolg de smartphone eenvoudig via Wi-Fi verbinden met de camera door de camera te selecteren uit de cameralijst in Imaging Edge Mobile. (Stel van tevoren [Smartphoneverbind.] in op [Aan].)

Opmerking

 • Radiogolfinterferentie kan optreden aangezien Bluetooth-communicatie en Wi-Fi-communicatie (2,4 GHz) gebruik maken van dezelfde frequentieband. Als uw Wi-Fi-verbinding instabiel is, kunt u deze verbeteren door de Bluetooth-functie van de smartphone uit te schakelen. Als u dat doet, is de koppelingsfunctie voor locatie-informatie niet beschikbaar.
 • Als u de camera niet met uw smartphone kunt verbinden met behulp van de QR Code, gebruikt u de SSID en het wachtwoord.