De camera bedienen met behulp van een iPhone of iPad (QR Code)

U kunt een iPhone of iPad verbinden met de camera met behulp van de QR Code en de camera bedienen met behulp van de iPhone of iPad.
Zorg ervoor dat [Bedien. via smartph.] is ingesteld op [Aan] door MENU (Netwerk) → [Bedien. via smartph.] te selecteren.

 1. MENU (Netwerk) → [Bedien. via smartph.][Verbinding].
  QR Code (A) en de SSID (B) worden afgebeeld op de monitor van dit apparaat.

 2. Open Imaging Edge Mobile op uw iPhone of iPad en selecteer [QR Code van de camera scannen].
 3. Selecteer [OK] op het scherm van de iPhone of iPad.
  • Als een bericht wordt afgebeeld, selecteert u nogmaals [OK].
 4. Lees de QR Code die op de monitor van dit apparaat wordt afgebeeld met behulp van de iPhone of iPad.
  De iPhone of iPad wordt verbonden met het apparaat.
  • U kunt nu beelden op afstand opnemen terwijl u de compositie controleert op het scherm van uw iPhone of iPad.

Hint

 • Nadat de QR Code is gelezen, worden de SSID (DIRECT-xxxx) en het wachtwoord van dit apparaat geregistreerd in de iPhone of iPad. Hierdoor kunt u in het vervolg de iPhone of iPad eenvoudig via Wi-Fi verbinden met het apparaat door de SSID te selecteren.(Stel van tevoren [Bedien. via smartph.] in op [Aan].)

Opmerking

 • Radiogolfinterferentie kan optreden aangezien Bluetooth-communicatie en Wi-Fi-communicatie (2,4 GHz) gebruik maken van dezelfde frequentieband. Als uw Wi-Fi-verbinding instabiel is, kunt u deze verbeteren door de Bluetooth-functie van de smartphone uit te schakelen. Als u dat doet, is de koppelingsfunctie voor locatie-informatie niet beschikbaar.
 • Wanneer u bewegende beelden opneemt met een smartphone als afstandsbediening, wordt de monitor van het apparaat donkerder.
 • Als u uw iPhone of iPad niet met dit apparaat kunt verbinden met behulp van de QR Code, gebruikt u de SSID en het wachtwoord.