Een standaard witte kleur vastleggen om de witbalans in te stellen (eigen witbalans)

In een scène waarin het omgevingslicht bestaat uit meerdere soorten lichtbronnen, adviseren wij u de eigen witbalans te gebruiken om de witte kleuren nauwkeurig te reproduceren.U kunt 3 instellingen registreren.

 1. MENU (Camera- instellingen1) → [Witbalans] → selecteer uit [Eigen 1] tot [Eigen 3], en druk daarna op de rechterkant van het besturingswiel.
 2. Selecteer en druk op het midden van het besturingswiel.
 3. Houd het apparaat zo dat het witte gebied volledig het witbalans-vastlegkader bedekt, en druk vervolgens op het midden van het besturingswiel.
  Nadat de pieptoon van de sluiter klinkt, worden de gekalibreerde waarden (kleurtemperatuur en kleurfilter) afgebeeld.
  • U kunt de positie van het witbalans-vastlegkader afstellen door op de boven-/onder-/linker-/rechterkant van het besturingswiel te drukken.
  • Nadat een standaard witte kleur is vastgelegd, kunt u het scherm voor nauwkeurig afstellen afbeelden door op de rechterkant van het besturingswiel te drukken. U kunt de kleurtinten naar wens nauwkeurig afstellen.
 4. Druk op het midden van het besturingswiel.
  De gekalibreerde waarden worden geregistreerd. De monitor beeldt het MENU-scherm weer af en behoudt de opgeslagen instelling van de eigen witbalans.
  • De geregistreerde eigen witbalansinstelling blijft opgeslagen tot deze wordt overschreven door een nieuwe instelling.

Opmerking

 • De mededeling [Vastleggen van eigen WB mislukt.] geeft aan dat de waarde buiten het verwachte bereik ligt, bijvoorbeeld wanneer het onderwerp te levendig is. U kunt de instelling op dat moment registreren, maar wij adviseren u de witbalans opnieuw in te stellen. Wanneer een foutieve waarde wordt ingesteld, wordt de indicator oranje op het opname-informatiescherm. De indicator wordt wit afgebeeld wanneer de ingestelde waarde binnen het verwachte bereik ligt.
 • Als u een flitser gebruikt bij het opnemen van de basiskleur wit, wordt de eigen witbalans geregistreerd met het licht van de flitser. Zorg ervoor dat u een flitser gebruikt wanneer u opneemt met opgeroepen instellingen die werden geregistreerd met gebruikmaking van de flitser.