Draadloos flitslicht

Er zijn twee methoden voor opnemen met een draadloze flitser: flitsopnamen na een lichtsignaal, dat gebruikmaakt van het licht van de flitser op de camera als een signaallicht, en flitsopnamen na een radiosignaal dat gebruikmaakt van draadloze communicatie. Om flitsopnamen na een radiosignaal uit te voeren, gebruikt u een compatibele flitser of de draadloze afstandsbediening (los verkrijgbaar). Voor meer informatie over het instellen van elke methode raadpleegt u de gebruiksaanwijzing van de flitser of de draadloze afstandsbediening.
 1. MENU (Camera- instellingen1) → [Draadloos flitslicht][Aan].
 2. Verwijder de accessoireschoenafdekking vanaf de camera en bevestig daarna de flitser of de draadloze afstandsbediening.
  • Bij opnemen met een draadloze lichtsignaal-flitser, stelt u de bevestigde flitser in als de controller.
   Bij opnemen met een draadloze radiosignaal-flitser waarbij tevens een flitser op de camera is bevestigd, stelt u de bevestigde flitser in als de commander.
 3. Stel een losse flitser op die is ingesteld op de draadloze functie, of die is bevestigd aan de draadloze ontvanger (los verkrijgbaar).
  • Druk op de AEL-knop op de camera om een testflits te produceren.

Menu-onderdelen

Uit:
Maakt geen gebruik van de functie draadloos flitsen.
Aan:
Maakt gebruik van de functie draadloos-flitsen om een externe flitser of flitsers te laten afgaan op een afstand van de camera.


De AEL-knop instellen

Wij adviseren u MENU (Camera- instellingen2)[Eigen toets][AEL-knop] in te stellen op [AEL-vergrendel] voor het opnemen met een draadloze flitser.

Opmerking

 • De losse flitser kan afgaan na ontvangst van een lichtsignaal vanaf een flitser die wordt gebruikt als de controller van een andere camera. Als dat gebeurt, verandert u het kanaal van uw flitser. Voor meer informatie over het veranderen van het kanaal raadpleegt u de gebruiksaanwijzing van de flitser.
 • Voor een flitser die compatibel is met de draadloze-flitsopnamen, gaat u naar de website van Sony, of neem contact op met uw Sony-dealer of plaatselijke, erkende Sony-servicecentrum.