Witbalans

Corrigeert het tinteffect van de omgevingslichtomstandigheden om een neutraal wit onderwerp wit op te nemen. Gebruik deze functie als de kleurtinten van het beeld er niet uitzien zoals u verwachtte, of als u doelbewust de kleurtinten wilt veranderen voor een fotografisch effect.

  1. MENU (Camera- instellingen1) → [Witbalans] → gewenste instelling.

Menu-onderdelen

Automatisch/ Daglicht / Schaduw / Bewolkt / Gloeilamp / TL-licht: warm wit / TL-licht: koel wit / TL-licht: daglichtwit / TL-licht: daglicht / Flitslicht / Onderwater automat. :
Wanneer u een lichtbron selecteert die het onderwerp verlicht, past het apparaat de kleurtinten aan overeenkomstig de geselecteerde lichtbron (vooringestelde witbalans). Als u [Automatisch] selecteert, detecteert het apparaat automatisch de lichtbron en past de kleurtinten aan.
Kl.temp./Filter:
Past de kleurtinten aan afhankelijk van de lichtbron. Bereikt het effect van CC-filters (Color Compensation) voor fotografie.
Eigen 1/Eigen 2/Eigen 3:
Slaat de basiswitkleur op onder de lichtomstandigheden voor de opnameomgeving.

Hint

  • U kunt het scherm voor nauwkeurig afstellen afbeelden en de kleurtinten naar wens nauwkeurig afstellen door op de rechterkant van het besturingswiel te drukken. Als [Kl.temp./Filter] is geselecteerd, kunt u de kleurtemperatuur veranderen door de achterste keuzeknop te draaien in plaats van op de rechterkant van het besturingswiel te drukken.
  • Als de kleurtinten er niet uitzien zoals u verwachtte met de geselecteerde instellingen, voert u [Witbalansbracket]-opname uit.
  • of wordt alleen afgebeeld als [Voork.-inst. in AWB] is ingesteld op [Sfeer] of [Wit].

Opmerking

  • [Witbalans] ligt vast op [Automatisch] in de volgende opnamefuncties:
    • [Slim automatisch]
  • Als u een kwiklamp of natriumlamp gebruikt als lichtbron, kan geen nauwkeurige witbalans worden bereikt vanwege de eigenschappen van het licht. Wij adviseren u beelden op te nemen met een flitser of [Eigen 1] tot [Eigen 3] te selecteren.