NFC (Near Field Communication)

NFC is een draadloze technologie met een maximumbereik van één centimeter, dus de apparaten die data delen moeten dicht bij elkaar worden gehouden.

Het NFC-detectiegebied bevindt zich aan de achterzijde van het apparaat. Houd uw apparaat dicht bij een ander apparaat of een NFC-lezer zodat de N-merktekens elkaar raken. Zorg ervoor dat de NFC-functie op beide apparaten is ingeschakeld en dat het scherm van uw apparaat actief en ontgrendeld is.

Opmerking

  • Met bepaalde applicaties kunnen sommige NFC-functies worden ingeschakeld, ook als het apparaat is uitgeschakeld. Deze functie wordt niet op alle apparaten ondersteund.

De NFC-functie in- of uitschakelen

  1. Ga naar en tik op [Instellingen] > [Apparaatverbinding] > [Verbindings­voorkeuren] > [NFC].
  2. Tik op de schakelaar [NFC gebruiken] om de functie in of uit te schakelen.


Opmerking

  • Mogelijk moet Wi-Fi of de Bluetooth-functie op beide apparaten zijn ingeschakeld om de verbinding tot stand te kunnen brengen.

Hint

  • U kunt uw apparaat verbinden met andere NFC-compatibele apparaten die door Sony worden geproduceerd, zoals een luidspreker of een hoofdtelefoon. Wanneer u dit type verbinding maakt, raadpleegt u de gebruikershandleiding van het compatibele apparaat voor meer informatie.