De apparaatsoftware repareren met Xperia Companion

U kunt Xperia Companion gebruiken om de software van uw apparaat te repareren. Als u het wachtwoord, de PIN of het patroon voor schermontgrendeling bent vergeten, kunt u de reparatiefunctie van het apparaat in Xperia Companion gebruiken om de beveiligingslaag te verwijderen. U dient de aanmeldingsgegevens voor uw Google-account op te geven om deze handeling te kunnen uitvoeren. Door de reparatiefunctie uit te voeren, installeert u de software opnieuw op uw apparaat waarbij u enige persoonlijke gegevens kunt verliezen.

Als het apparaat is vastgelopen, herhaaldelijk opnieuw start of helemaal niet meer start nadat u de Xperia-software hebt geüpdatet, een softwarereparatie hebt uitgevoerd of naar de fabrieksinstellingen hebt gereset, probeert u het apparaat uit te schakelen en daarna opnieuw in te schakelen. Als het probleem zich nog steeds voordoet, schakelt u het apparaat gedwongen uit en voert u vervolgens een softwarereparatie uit.

Opmerking

  • Om een softwarereparatie te kunnen uitvoeren, hebt u de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw Google-account nodig. Afhankelijk van de beveiligingsinstellingen moet u mogelijk uw gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om het apparaat na een softwarereparatie opnieuw te kunnen starten.
  1. Als Xperia Companion niet is geïnstalleerd op uw computer, gaat u naar de klantenservicewebsite van Sony en zoekt u naar Xperia Companion om het te downloaden.
  2. Open de Xperia Companion-software op de computer en klik op [Softwarereparatie] op het hoofdscherm.
  3. Volg de instructies op het scherm om de software opnieuw te installeren en de reparatie te voltooien.