ISO Setting: ISO AUTO min. BZ

Ako odaberete [ISO AUTO] u načinu snimanja P (Program Auto) ili A (Aperture Priority), možete postaviti brzinu okidača pri kojoj se ISO osjetljivost počinje mijenjati.
Ova funkcija nije učinkovita za snimanje objekata u pokretu. Možete smanjiti zamućenje objekta i istodobno spriječiti podrhtavanje fotoaparata.

  1. MENU › (Camera Settings1) › [ISO Setting][ISO AUTO Min. SS] › željena postavka.

Pojedinosti stavke izbornika

FASTER (Faster) / FAST (Fast):
ISO osjetljivost počet će se mijenjati kada je brzina zatvarača veća od brzine [Standard] pa možete spriječiti trešnju fotoaparata i zamućenje objekta.
STD (Standardno):
Fotoaparat automatski postavlja brzinu zatvarača na osnovi žarišne duljine objektiva.
SLOW (Slow) / SLOWER (Slower):
ISO osjetljivost počet će se mijenjati kada je brzina zatvarača manja od brzine [Standard] pa možete snimati slike s manje šuma.
1/8000 ? 30":
ISO osjetljivost počinje se mijenjati na brzini zatvarača koju ste postavili.

Savjet

  • Razlika u brzini zatvarača na kojoj se ISO osjetljivost počinje mijenjati između brzine [Faster], [Fast], [Standard], [Slow] i [Slower] je 1 EV.

Napomena

  • Ako je ekspozicija nedovoljna čak i kada je ISO osjetljivost postavljena na [ISO AUTO Maximum] u izborniku [ISO AUTO], brzina zatvarača bit će manja od brzine postavljene u izborniku [ISO AUTO Maximum] kako bi se omogućilo snimanje uz pravilnu ekspoziciju.
  • U sljedećim situacijama brzina zatvarača možda neće funkcionirati kako je postavljena:
    • Pri upotrebi bljeskalice za snimanje svijetlih prizora. (Maksimalna brzina okidača ograničena brzinom sinkronizacije bljeskalice od 1/250 sekundi.)
    • Kada upotrebljavate bljeskalicu za snimanje mračnih scena pomoću funkcije [Flash Mode] postavljene na način [Fill-flash]. (Minimalna brzina zatvarača ograničena je na brzinu koju fotoaparat automatski određuje.)