Bežična bljeskalica

Dvije su metode za snimanje s bežičnom bljeskalicom: snimanje sa svjetlosnim signalom koji svjetlo bljeskalice priključene na fotoaparat upotrebljava kao signalno svjetlo te snimanje s bljeskalicom koja upotrebljava bežičnu komunikaciju s radijskim signalom. Za snimanje s bljeskalicom s radijskim signalom primijenite kompatibilnu bljeskalicu ili bežičnu radijski upravljač (prodaje se zasebno). Pojedinosti za postavljanju pojedine metode potražite u priručniku s uputama za bljeskalicu ili bežični radijski upravljač.
 1. MENU (Camera Settings1) › [Wireless Flash][On].
 2. Uklonite poklopac nosača s fotoaparata i potom pričvrstite bljeskalicu ili bežični radijski upravljač.
  • Kada snimate bežičnom bljeskalicom sa svjetlosnim signalom, postavljenu bljeskalicu postavite kao kontroler.
   Kada snimate bežičnom bljeskalicom s radijskim signalom, postavljenu bljeskalicu postavite kao kontroler.
 3. Dalje od fotoaparata postavite bljeskalicu u bežičnom načinu rada ili priključenu na bežični radijski upravljač (prodaje se zasebno).
  • Pritisnite tipku AEL na fotoaparatu kako biste proveli ispitivanje bljeskalice.

Pojedinosti stavke izbornika

Isključeno:
Bežična funkcija bljeskalice ne upotrebljava se.
On:
Funkcijom bežične bljeskalice uzrokuje emitiranje svjetla vanjske bljeskalice ili bljeskalica udaljenih od fotoaparata.


Postavljanje tipke AEL

Za snimanje s bežičnom bljeskalicom preporučujemo da MENU (Camera Settings2)[Custom Key][AEL Button] postavite na [AEL hold].

Napomena

 • Bljeskalica udaljena od fotoaparata može emitirati svjetlo nakon primanja svjetlosnog signala s kontrolne bljeskalice ili drugog fotoaparata. Ako se to dogodi, promijenite kanal bljeskalice. Pojedinosti o promjeni kanala bljeskalice potražite u priručniku s uputama za bljeskalicu.
 • Bljeskalice kompatibilne sa snimanjem s bežičnom bljeskalicom potražite na web-mjestu tvrtke Sony ili se obratite prodavaču proizvoda tvrtke Sony ili ovlaštenom lokalnom servisu tvrtke Sony.