Reparera enhetens programvara med Xperia Companion

Du kan använda Xperia Companion för att reparera enhetens programvara. Om du har glömt lösenordet, PIN-koden eller det grafiska lösenordet för skärmupplåsning kan du använda reparationsfunktionen för enheten i Xperia Companion för att radera säkerhetsskiktet. För att kunna utföra denna åtgärd måste du ange inloggningsuppgifterna för ditt Google-konto. Genom att köra reparationsfunktionen installerar du om programvaran för enheten och du kan förlora vissa personliga data under processen.

Om enheten verkar ha låst sig, startar om upprepade gånger eller inte startar alls efter att du har uppdaterat Xperia-programvaran eller efter att du har utfört en reparation av programvaran eller en återställning av standardinställningarna kan du prova att tvinga fram en avstängning och sedan sätta på enheten igen. Om problemet kvarstår ska du tvinga fram en avstängning av enheten och sedan utföra en reparation av programvaran.

OBS!

  • Innan du påbörjar programvarureparationen ska du se till att du kan användarnamnet och lösenordet till ditt Google-konto. Beroende på säkerhetsinställningarna kan det hända att du behöver ange dem för att kunna starta om enheten efter programvarureparationen.
  1. Kontrollera att Xperia Companion är installerat på datorn.
  2. Starta Xperia Companion på datorn och klicka på [Reparation av programvara] på huvudskärmen.
  3. Följ anvisningarna på skärmen för att installera om programvaran och slutföra reparationen.