Mozgóképkészítés (Intell. autom.)

Ez a rész bemutatja, hogyan lehet mozgóképfelvételt készíteni [Intell. autom.] módban. [Intell. autom.] módban a fényképezőgép automatikusan fókuszál, és automatikusan meghatározza az expozíciót a felvételi körülmények alapján.

 1. Az Állókép/Mozgókép/S&Q tárcsa (Mozgókép) pozícióba állításával válassza ki a mozgóképfelvétel módot.

 2. Állítsa az üzemmódtárcsát (Automata mód) állásba.

  A felvételi mód beállítása (Intell. autom.) lesz.

 3. A felvétel indításához nyomja meg a MOVIE (Mozgókép) gombot.

 4. A felvétel leállításához nyomja meg újra a MOVIE gombot.

Fényképezés az érintéses funkcióikonokkal

A felvételt úgy is elindíthatja, hogy a MOVIE (mozgókép) gomb megnyomása helyett megérint egy ikont a képernyőn. Seperjen a képernyőn balra vagy jobbra az érintéses funkcióikonok megjelenítéséhez, majd érintse meg a (felvétel indítása) ikont. A felvett képet a (váltás a lejátszás képernyőre) ikon megérintésével tekintheti meg.

Az érintéses funkcióikonok megjelenítésével kapcsolatos részleteket lásd: „Érintéses funkcióikonok”.


A kép fényerejének, színtónusának stb. beállításához ( Saját képstílus)

Seperjen a felvételi képernyőn balra vagy jobbra az érintéses funkcióikonok megjelenítéséhez, és érintse meg a (képbeállítás) ikont. A (Defókuszált háttér), a (Fényerő), a (Szín) és a [Kreatív megj.] beállításait tetszés szerint módosíthatja. Az egyes elemek beállításához érintse meg a képernyő alján az egyes ikonokat.

A részleteket lásd: „ Képek beállítása automatikus módban (Saját képstílus) ”.


A felvételi formátum kiválasztása ( Fájlformátum)

A felbontás és a kompatibilitás mértéke a felvételi formátum függvényében változik (XAVC HS 4K/XAVC S 4K/XAVC S HD/XAVC S-I 4K/XAVC S-I HD). Válasszon formátumot a mozgóképfelvétel céljának megfelelően.

A képsebesség és a képminőség kiválasztása ( Mozgókép-beáll.)

A képsebesség határozza meg a mozgóképeken a mozgás folytonosságát. ([Mozgókép-beáll.][Rögzítési képseb.])

A képminőség a bitsebességgel változik. ([Mozgókép-beáll.][Rögzítési Beállít.])

Ha a bitsebesség magas, az információk mennyisége növekszik, és kiváló minőségű mozgóképeket készíthet. Ez azonban nagyobb adatmennyiséget eredményez.

Válasszon képsebességet és bitsebességet a preferenciája és célja alapján.

Az expozíció beállítása (Expozíció vez. típ./Expozíció mód)

Ha az [Expozíció vez. típ.] beállítása [P/A/S/M mód], az expozíciós módot a zársebesség és a rekeszérték kombinációjával válassza ki, ahogyan állókép készítésekor.

Ha az [Expozíció vez. típ.] beállítása [Rugal. Exp. mód], a zársebesség, a rekeszérték és az ISO-érzékenység beállítható automatikusan vagy kézzel.


Továbbá, ha engedélyezte az [Érintő AE] lehetőséget az [Érintő vez. felv. közb.] alatt, akkor beállíthatja az expozíciót a megérintett területhez.

A fókuszálási módszer kiválasztása ( Fókusz mód/ Fókuszmező)

Válassza a (Folyamatos AF) vagy a (Kézi fókusz) lehetőséget a [Fókusz mód] alatt. A fókuszmezőt a [Fókuszmező] beállításával lehet megadni.


Még kézi fókuszos felvétel közben is átválthat ideiglenesen automatikus fókuszra az alábbi módokon.

 • Nyomja meg azt az egyéni gombot, amelyikhez az [AF be] funkció van rendelve, vagy nyomja le félig az exponáló gombot.
 • Nyomja meg azt az egyéni gombot, amelyikhez a [Témafelismerés AF] funkció van rendelve.
 • Érintse meg a témát a képernyőn. (ha az [Érintő vez. felv. közb.] a [Fénykép. képernyő] alatt [Érintő fókusz] vagy [Érintő követés] értékre van beállítva.)

Mozgóképek hangjának felvétele 4 csatornán

Csatlakoztasson olyan eredeti Sony tartozékot a fényképezőgép több illesztőfelületű vakusínjéhez, amely támogatja a 4 csatornás, 24 bites hangfelvételt.

Tipp

 • A mozgókép felvételének elindítása/leállítása funkciót is tetszőleges gombhoz rendelheti.
 • Mozgóképfelvétel közben az exponáló gomb félig történő lenyomásával gyorsan fókuszálhat. (Előfordulhat, hogy a felvételen az automatikus fókuszálás működésének zaja is hallható.)
 • Mozgóképfelvétel közben módosíthatja az ISO-érzékenység, az expozíciókompenzáció és a fókuszmező beállításait.
 • Előfordulhat, hogy a fényképezőgép a saját és az objektív működési hangjait is rögzíti mozgóképfelvétel közben. A hangok rögzítésének megakadályozása érdekében állítsa a [Hangfelvétel] opciót [Ki] értékre.
 • Javasoljuk, hogy használja az objektív zoomolókarját, ha meg akarja előzni, hogy motoros zoomos objektív használata esetén a zoomológyűrű hangja is a felvételre kerüljön. Az objektív zoomolókarját mozgatva ügyeljen arra, hogy ne billentse meg a kart.
 • Ha az [Auto. KIkapcs. hőm.] beállított értéke [Magas], akkor a fényképezőgép akkor is folytathatja a mozgóképfelvételt, ha a hőmérséklete megemelkedik.

Megjegyzés

 • A felvétel után megjelenik egy ikon, amely jelzi, hogy az adatok írása folyamatban van. Ne vegye ki a memóriakártyát, amíg az ikon látható!
 • Adatok írása közben nem indíthat mozgóképfelvételt. Mozgóképfelvétel indítása előtt várja meg, amíg az adatírás befejeződik, és megjelenik a „STBY” jelzés.
 • A (Figyelmeztetés túlmelegedésre ikon) megjelenése azt jelzi, hogy a fényképezőgép hőmérséklete megemelkedett. Kapcsolja ki a fényképezőgépet, és várjon, amíg a fényképezőgép lehűl annyira, hogy újra készen áll a felvételkészítésre.
 • Ha hosszabb időn át vesz fel mozgóképet, a fényképezőgép hőmérséklete megnő, ami érezhető is a fényképezőgép felmelegedésén. Ez nem utal hibás működésre. [A fényképezőgép túl meleg. Hagyja hűlni.] üzenet is megjelenhet. Ilyen esetben kapcsolja ki a fényképezőgépet, és várjon, amíg a fényképezőgép lehűl annyira, hogy újra készen áll a felvételkészítésre.
 • A mozgóképek maximális folyamatos felvételi idejével kapcsolatban lásd: „Mozgókép-felvételi idők”. Ha a mozgóképfelvétel leáll, a MOVIE gombot ismét lenyomva új felvételt indíthat. A készülék védelme érdekében előfordulhat, hogy a készülék vagy az akkumulátoregység hőmérsékletétől függően a felvétel leáll.
 • Mozgóképfelvétel közben nem készíthető állókép.
TP1001384581