Gyakran használt funkciók hozzárendelése gombokhoz és tárcsákhoz (Egy.gomb/tárcsab)

állókép, mozgókép, lassított és gyorsított felvétel

Az egyéni gomb funkcióval a leggyakrabban használt funkciókat könnyen elérhető gombokhoz és tárcsákhoz rendelheti. Ezáltal nem kell az adott elemet a MENU-ből kikeresnie, tehát a funkció gyorsabban aktiválható.


Külön lehet egyéni gombokhoz funkciókat rendelni az állóképek felvételéhez, a mozgóképek felvételéhez és a lejátszás módhoz.

 • Gombonként és tárcsánként változó, hogy mely funkciók rendelhetők hozzá.


A következő gombokhoz és tárcsákhoz rendelhet hozzá funkciókat.

A kép azokat a gombokat mutatja, amelyekhez tetszőleges funkciók rendelhetők

 1. 1 Gomb testreszab.
 2. Hát. L tárcsa
 3. MOVIE gomb
 4. Hát. R tárcsa
 5. AF-ON gomb
 6. Fn/ gomb
 7. Vezérlőkerék/Középső gomb funk./Bal gomb funkciója/Jobb gomb funkc./Lefelé nyíl gomb
 8. 2 Gomb testreszab.
 9. Első tárcsa


Az egyéni gomb beállításokra vonatkozó részletek az alábbi URL-címen találhatók:

https://support.d-imaging.sony.co.jp/support/tutorial/ilc/ilce-7cr/l/custom.php


A következőképpen kell a [Témafelismerés AF] funkciót a középső gombhoz rendelni.

 1. MENU (Beállítások) → [Működt. testresz.][Egy.gomb/tárcsab].
  • Ha mozgóképfelvétel közben előhívandó funkciót akar regisztrálni, válassza az [Egy.gomb/tárcsab] lehetőséget. Ha képek lejátszása közben előhívandó funkciót akar regisztrálni, válassza az [Egyéni gomb beál] lehetőséget.
  • Választhatja az [Egy.gomb/tárcsab] és az [Egy.gomb/tárcsab] lehetőséget is a MENU(Beállítások) → [Tárcsa testresz.] alatt.
 2. A vezérlőkerék felső/alsó oldalával jelenítse meg a [Hátsó] képernyőt. Utána válassza az [Középső gomb funk.] lehetőséget, és nyomja meg a vezérlőkerék közepét.
 3. Válassza ki a [Témafelismerés AF] lehetőséget a vezérlőkerék felső/alsó/bal/jobb oldalának megnyomásával, majd nyomja meg a középső gombot.
  • Ha felvétel közben megnyomja a középső gombot, és a készülék szemet érzékel, aktiválódik a [Témafelismerés AF] funkció, és a fényképezőgép a szemekre fókuszál. A felvételek elkészítése közben tartsa lenyomva a középső gombot.

A felvételi mód függvényében eltérő funkciók használata a tárcsákhoz/kerékhez

Ha bejelöli a [Válassza el az M módot a többi módtól.] négyzetet, amikor funkciókat jelöl ki a tárcsákhoz/kerékhez, akkor eltérő funkciókat rendelhet hozzá a [Kézi expozíció] és egyéb expozíciós módokhoz ([Intell. autom.]/[Autom. Program]/[Rekesz elsőbbs.]/[Zárseb. elsőbbs.]).
Ha bejelöli a [Válassza el: Rug. Exp. mód és Int. autom.] lehetőséget, amikor funkciókat választ ki az [Egy.gomb/tárcsab] alatt, akkor eltérő funkciókat rendelhet hozzá a [Rugal. Exp. mód] és az [Intell. autom.] üzemmódhoz.

Tipp

 • Ha megnyom egy olyan gombot, amelyhez funkció rendelhető az egyéni gombbeállítások képernyőjén, akkor (egyes gombok kivételével) a megnyomott gomb beállítási képernyőjére léphet.
 • Fényképezési funkciókat is rendelhet az objektív fókuszrögzítés gombjához. Azonban nem mindegyik objektívnek van fókuszrögzítés gombja.
TP1001414787