Fehéregyensúly (állókép/mozgókép)

állókép, mozgókép, lassított és gyorsított felvétel

Korrigálja a környezeti fényviszonyok miatti tónushatást, hogy a témák fehér színei semlegesek maradjanak. Használja ezt a funkciót, ha a kép színtónusai eltérnek a várttól, vagy ha szándékosan – művészi kifejezőeszközként – kívánja módosítani a színtónusokat.

 1. MENU (Expozíció/szín) → [Fehéregyensúly][Fehéregyensúly] → kívánt beállítás.

A menüelem részletei

Automatikus / Auto: Hangulat / Auto: Fehér / Nappali fény / Árnyék / Felhős / Izzólámpa / Fénycs: Mel.Feh / Fénycs: Hid.Feh / Fénycső: Term. / Fénycső: Napp.f. / Vaku (csak fényképezés esetén) / Víz alatti autom. :
Ha kiválasztja, hogy a témát milyen fényforrás világítja meg, a készülék a kiválasztott fényforráshoz illően állítja be a színtónusokat (előre beállított fehéregyensúly) [Automatikus] választása esetén a készülék automatikusan felismeri a fényforrást, és módosítja a színtónusokat.
Színhő./-szűrő:
A fényforrástól függően állítja be a színtónusokat a készülék. A fényképészetben használt CC (színkompenzáló) szűrők hatását éri el.
1. Egyéni/2. Egyéni/3. Egyéni:
A készülék megjegyzi a felvételi körülményekhez választott fehér alapszínt.

Tipp

 • A vezérlőkerék jobb oldalával megjelenítheti a finombeállítás képernyőt, és szükség esetén elvégezheti a színtónusok finombeállítását. A [Színhő./-szűrő] választása esetén az L hátsó tárcsa vagy az R hátsó tárcsa forgatásával módosíthatja a színhőmérsékletet a vezérlőkerék jobb oldalának megnyomása helyett.
 • Ha a színtónusok nem olyanok, ahogy azt a kijelölt beállítások alapján várta, csináljon egy [FE belövés] felvételt.
 • Az (Auto: Hangulat), (Auto: Fehér) ikon csak akkor jelenik meg, ha az [Els. beáll. AWB] beállítása [Hangulat] vagy [Fehér].
 • Ha mérsékelni akarja a fehéregyensúly hirtelen váltását – például amikor a felvételi környezet megváltozik mozgóképfelvétel közben –, a [Sima WB] funkcióval megváltoztathatja a fehéregyensúly váltási sebességét.

Megjegyzés

 • A [Fehéregyensúly] rögzített értéke [Automatikus] az alábbi felvételi módokban:
  • [Intell. autom.]
  • [Jelenet]
 • Ha higany- vagy nátriumlámpát használ fényforrásként, a fényforrás jellege miatt a fényképezőgép nem lesz képes meghatározni a pontos fehéregyensúlyt. Ajánlatos vakuval fényképezni, vagy az [1. Egyéni][3. Egyéni] lehetőséget választani.
TP1001409499