ISO AUTO Min. zárs.

állókép

Ha [ISO AUTO] van kiválasztva, és a felvételi mód P (Autom. Program) vagy A (Rekesz elsőbbs.), akkor beállíthatja, hogy az ISO-érzékenység milyen zársebességnél kezdjen változni.
Ez a funkció mozgó témák esetén hasznos. Csökkenthető a téma elmosódása, ugyanakkor megelőzhető a fényképezőgép beremegése.

  1. MENU (Expozíció/szín) → [Expozíció][ISO AUTO Min. zárs.] → kívánt beállítás.

A menüelem részletei

SLOWER (Lassabb)/SLOW (Lassú):
Az ISO érzékenység a [Normál] sebességnél kisebb zársebességnél kezd változni, így kisebb képzajú felvételt készíthet.
STD (Normál):
A fényképezőgép az objektív fókusztávolsága alapján automatikusan állítja be a zársebességet.
FAST (Gyors)/FASTER (Gyorsabb):
Az ISO érzékenység a [Normál] sebességet meghaladó zársebességnél kezd változni, amivel megelőzhető a téma elmosódása és a fényképezőgép beremegése.
1/800030":
Az ISO érzékenység a beállított zársebességnél kezd változni.

Tipp

  • Az ISO érzékenység változását kiváltó [Lassabb], [Lassú], [Normál], [Gyors] és [Gyorsabb] zársebesség különbsége 1 EV.

Megjegyzés

  • Ha nem elegendő mértékű az expozíció, akkor hiába van az ISO érzékenység [ISO AUTO Maximum] értékre állítva az [ISO AUTO] alatt, a megfelelő expozíció érdekében a zársebesség kisebb lesz az [ISO AUTO Min. zárs.] beállítással meghatározott sebességnél.
  • Az alábbi esetekben előfordulhat, hogy a zársebesség nem a beállítás szerint működik:
    • Ha világos jelenetnél vakut használ. (A maximális zársebesség az 1/160 másodpercekben meghatározott vakuszinkronizáló sebességére korlátozott.)
    • Ha sötét jelenetnél vakut használ, és a [Vaku üzemmód] beállítása [Derítő vaku]. (A minimális zársebesség a fényképezőgép által automatikusan meghatározott sebességre korlátozott.)
TP1001409503