Vezeték nélküli vaku

állókép

A vezeték nélküli vakus fényképezésnek két módja van: fényjelekkel történő vakukioldás esetén a fényképezőgéphez csatlakoztatott vaku fénye szolgál jelként, a rádiójelekkel történő vakukioldás pedig vezeték nélküli kommunikációval történik. A rádiójelekkel történő vakukioldáshoz kompatibilis vakut vagy a vezeték nélküli rádiós vezérlőt (külön megvásárolható) kell használni. Az egyes módok beállításával kapcsolatos részleteket lásd a vaku vagy a vezeték nélküli rádiós vezérlő használati útmutatójában.

 1. MENU (Expozíció/szín) → [Vaku][Vezeték nélküli vaku][Be].
 2. Távolítsa el a fényképezőgépről a sínvédő kupakot, majd csatlakoztassa a vakut vagy a vezeték nélküli rádiós vezérlőt.
  • Fényjelekkel történő vezeték nélküli vakus fényképezés esetén a csatlakoztatott vakut vezérlőként állítsa be.
   Ha a fényképezőgéphez csatlakoztatott vakuval rádiós vezeték nélküli vakus fényképezést végez, vezérlőnek a csatlakoztatott vakut állítsa be.
 3. Állítson be egy vezeték nélküli módra állított, fényképezőgéptől távolra helyezett vagy a vezeték nélküli rádiós vevőhöz (külön megvásárolható) csatlakoztatott vakut.
  • Tesztvillantást végezhet, ha a [Vez. nélk. vaku teszt.] funkciót az [Egy.gomb/tárcsab] funkcióval egy egyéni gombhoz rendeli, majd megnyomja azt a gombot.

A menüelem részletei

Ki:
A vezeték nélküli vaku funkció használatának mellőzése.
Be:
A vezeték nélküli vaku funkció használatával egy vagy több külső vaku fényt bocsát ki a fényképezőgéptől távolabb.

Megjegyzés

 • Előfordulhat, hogy a fényképezőgéptől távolra helyezett vaku fényt bocsát ki, ha egy másik fényképezőgép vezérlőjeként szolgáló vaku fényjelet ad. Ha ez előfordul, módosítsa a vaku csatornáját. A vaku csatornájának módosításával kapcsolatos részletekről a vakuhoz mellékelt használati útmutatóban olvashat.
 • Ha kíváncsi rá, hogy milyen vakuk kompatibilisek a vezeték nélküli vakus fényképezéssel, látogasson el a Sony honlapra, vagy forduljon egy Sony forgalmazóhoz vagy a helyileg illetékes Sony szervizhez.
TP1001409382