Gyors. felv. beáll.

mozgókép, lassított és gyorsított felvétel

Mozgóképeket rögzíthet úgy, hogy az akár több tucat perces időtartam alatt bekövetkező változásokat összesűríti. A gyorsított mozgóképfelvétellel ellentétben 1 másodpercnél hosszabb felvételi időközt is beállíthat. Ez lehetővé teszi, hogy nagyobb időtömörítéssel rögzítsen mozgóképeket. Nem lesz hang a felvételen. Hosszabb időmúlásos mozgóképek felvétele esetén használja a „ Időköz felv. funk. ” funkciót.


A [Gyors. felv. beáll.] alatt megadhat olyan beállításokat, mint a felvételi képsebesség és a felvételi időköz.

Időmúlásos felvétel készítésekor állítsa az Állókép/Mozgókép/S&Q tárcsát S&Q állásba, és állítsa a MENU(Felvétel) → [Felvételi mód][ Felvételi mód] opciót [Gyors. felv.] értékre.

 1. MENU (Felvétel) → [Képmin./Felvétel][Gyors. felv. beáll.] → Válassza ki a beállítandó elemet, majd a kívánt beállítást.

A menüelem részletei

Képseb. beáll.:

Beállíthatja a felvételi képsebességet és a felvételi időközt.

Rögzít. képseb.: Beállíthatja egy időmúlásos felvétel felvételi képsebességét. (60p/50p/30p*/25p*/24p)

*A [30p]/[25p] nem választható ki, ha a [Fájlformátum] beállítása [XAVC HS 4K].

Időköz: Beállíthatja egy időmúlásos felvétel felvételi időközét. (1 és 60 másodperc között)

 • Az első 10 másodpercben az időköz 1 másodperces lépésekben állítható be. A 10. és a 60. másodperc között az időköz 10 másodperces lépésekben állítható be.
 • Ha a fájlformátum 4K-ra van beállítva, nem választhat 6 másodperces vagy hosszabb értéket.
 • Az időköz az expozíció kezdetétől a következő expozíció kezdetéig tartó idő, függetlenül a zársebességtől.
Rögzítési beállítás:

Kiválaszthatja a mozgókép bitsebességét, színmintavételét és bitmélységét.

Felvételjelző beáll.:
Ha videolámpa (külön megvásárolható) van csatlakoztatva, a videolámpa az időmúlásos film minden egyes képkockájának rögzítése előtt bekapcsolható. Beállíthatja, hogy hány másodperccel előre kapcsoljon be a lámpa. (Ki/2 másodperc/5 másodperc/10 másodperc)


A felvételi időről

A folyamatos felvétel hozzávetőleges időtartama időmúlásos felvételi módban a következő. (Ha az [Auto. KIkapcs. hőm.] beállított értéke [Magas], és a környezeti hőmérséklet 25 °C)

Ha a [Fájlformátum] beállított értéke HD: kb. 120 perc

Ha a [Fájlformátum] beállított értéke 4K: kb. 90 perc

HD: XAVC S HD (60p 50M/50p 50M 4:2:0 8 bit, ha a fényképezőgép nincs csatlakoztatva Wi-Fi-kapcsolattal; ha a képernyő fel van nyitva)
4K: XAVC S 4K (60p 150M/50p 150M 4:2:0 8 bit, ha a fényképezőgép nincs csatlakoztatva Wi-Fi-kapcsolattal; ha a képernyő fel van nyitva)


Videolámpa használata

Ha időmúlásos felvételi módban videolámpát csatlakoztat, a videolámpa a felvétel megkezdése előtt bekapcsol, hogy az első képkockától kezdve megfelelően adhasson fényt.

A felvétel megkezdése után a videolámpa folyamatosan ki- és bekapcsol, amint az egyes képkockáknál a készülék vált a felvétel/készenlét állapotok között.

A felvétel időzítését és a videolámpa be-/kikapcsolását mutató kép

(A) Felvétel kezdete

(B) Felvétel vége

(C) Videolámpa bekapcsolása (a felvétel elején a videolámpa a [Felvételjelző beáll.] alatt beállított számú másodperccel korábban kapcsol be.)

(D) Videolámpa kikapcsolása (A videolámpa halványan tovább világít, ha a [Felvételjelző mód] beállítása [FELV.elér&STBY].)


A következő esetekben azonban a videolámpa még felvételi készenléti üzemmódban is tovább világít:

 • Ha a [Felvételjelző beáll.] beállítása [Ki].
 • Amikor az adott képkocka felvételének végétől a következő világítás kezdetéig eltelt idő 5 másodperc vagy kevesebb az [Időköz] és a [Felvételjelző beáll.] beállításainak megfelelően.

A felvétel időzítését és a videolámpa be-/kikapcsolását mutató kép

(A) Felvétel kezdete

(B) Felvétel vége

(C) Videolámpa be

Tipp

 • Ha a [Felvételjelző mód] beállítása [Üzemm. elérés], a videolámpa a tápellátással együtt kapcsol be/ki, függetlenül a [Felvételjelző beáll.] beállítástól.
 • Ha a [Felvételjelző beáll.] szerinti szakaszos működést szeretné engedélyezni, állítsa a [Felvételjelző mód] opciót [FELVÉTEL elérés] vagy [FELV.elér&STBY] értékre.
 • Ha hosszú időmúlásos videót készít, javasoljuk, hogy külső tápegységet használjon a fényképezőgéphez.
 • Ha az [Auto. KIkapcs. hőm.] beállított értéke [Magas], akkor a fényképezőgép akkor is folytathatja a mozgóképfelvételt, ha a hőmérséklete megemelkedik.
 • Az időmúlásos felvétel után normál sebességű mozgókép rögzíthető körülbelül 1 másodpercig.
TP1001423313