Exp. g. AWB zár

állókép

Beállíthatja, hogy zárolva legyen-e a fehéregyensúly az exponáló gomb megnyomására, ha a [Fehéregyensúly] beállítása [Automatikus] vagy [Víz alatti autom.].

Ezzel a funkcióval megelőzhető a fehéregyensúly véletlen módosítása folyamatos felvétel közben, illetve félig lenyomva tartott exponáló gombbal történő felvételnél.

  1. MENU (Expozíció/szín) → [Fehéregyensúly][Exp. g. AWB zár] → kívánt beállítás.

A menüelem részletei

Exp. gomb fél le:
Az exponáló gomb félig lenyomva tartása esetén még automatikus fehéregyensúly módban is zárolja a fehéregyensúlyt A fehéregyensúly folyamatos felvétel közben is zárolva van.
Folyamatos felv.:
Az exponáló gomb félig lenyomva tartása esetén még automatikus fehéregyensúly módban is zárolja a fehéregyensúlyt az első képnél meghatározott értékre.
Ki:
A készülék a normál automatikus fehéregyensúllyal működik.


Az [AWB Zár tartás] és az [AWB Zár váltó] opcióról

A fehéregyensúlyt automatikus fehéregyensúly módban is zárolhatja, ha egyéni gombhoz rendeli az [AWB Zár tartás] vagy az [AWB Zár váltó] funkciót. Ha felvétel közben megnyomja a hozzárendelt gombot, a fehéregyensúly zárolva lesz.
Az [AWB Zár tartás] funkció a gomb nyomva tartásának idejére az automatikus fehéregyensúly-beállítás leállításával zárolja a fehéregyensúlyt.

Az [AWB Zár váltó] funkció a gomb egyszeri megnyomására az automatikus fehéregyensúly-beállítás leállításával zárolja a fehéregyensúlyt. A gomb ismételt megnyomásával az AWB zár feloldható.

  • Ha mozgóképfelvétel közben zárolni akarja a fehéregyensúlyt automatikus fehéregyensúly módban, egyéni gombhoz rendelheti az [AWB Zár tartás] vagy az [AWB Zár váltó] funkciót.

Tipp

  • Ha vakuval fényképez, miközben az automatikus fehéregyensúly funkció zárolva van, az természetellenes színárnyalatokat eredményezhet, mert a fehéregyensúly még a vaku használata előtt lett zárolva. Ilyen esetben állítsa az [Exp. g. AWB zár] opciót [Ki] vagy [Folyamatos felv.] értékre, és ne használja az [AWB Zár tartás] vagy az [AWB Zár váltó] funkciót fényképezéskor. Esetleg állítsa a [Fehéregyensúly] opciót [Vaku] értékre.
TP1001415610