Érintőfelület beállít.

állókép, mozgókép, lassított és gyorsított felvétel

Keresős felvétel közben beállíthatja az érintőlap műveletekkel kapcsolatos beállításokat.

  1. MENU (Beállítások)[Érintő vezérlés][Érintőfelület beállít.] → kívánt beállítás.

A menüelem részletei

Műv. függ. tájol.-ban:
Beállíthatja, hogy engedélyezve legyenek-e az érintőlap műveletek függőleges tájolású keresős felvétel közben. Ezzel megelőzheti a véletlen műveleteket, amit függőleges tájolású felvétel közben például az orra képernyőhöz érése okoz.
Érintési pozíció mód:
Beállíthatja, hogy a fókuszkeret a képernyő megérintett pontjára ugorjon-e ([Abszolút pozíció]), vagy a fókuszkeret kívánt pozícióját a húzás iránya és az elmozdulás mértéke határozza meg ([Relatív pozíció]).
Műveleti terület:
Beállíthatja, hogy melyik területet akarja használni érintőlap műveletekhez. A műveleti terület korlátozásával megelőzheti a véletlen műveleteket, amit például az orra képernyőhöz érése okoz.

Az érintéspozícionáló módról

Az [Abszolút pozíció] lehetőség választása esetén a fókuszkeretet gyorsan viheti egy távolabbi pontra, mert érintő vezérléssel megadhatja a fókuszkeret helyét.

A [Relatív pozíció] lehetőség választása esetén ott kezelheti az érintőlapot, ahol a legkényelmesebb, és nem kell nagy területen keresztül mozgatnia az ujját.

Tipp

  • Ha az érintőlap műveletek esetében az [Érintési pozíció mód] beállítása [Abszolút pozíció], akkor a [Műveleti terület] lehetőséggel beállított terület a teljes képernyő lesz.
TP1001414170