Kereső/Kijelző vál.

állókép, mozgókép, lassított és gyorsított felvétel

Beállítja a kereső és a képernyő közötti kijelzésváltás módját.

  1. MENU (Beállítások) → [Kereső/monitor][Kereső/Kijelző vál.] → kívánt beállítás.

A menüelem részletei

Automatikus:
Ha belenéz a keresőbe, működésbe lép a szemérzékelő, és a kijelzés automatikusan a keresőre vált.
Kereső(Kézi):
A képernyő kikapcsol, és a kép csak a keresőben jelenik meg.
Képernyő(Kézi):
A kereső kikapcsol, és a kép mindig a képernyőn jelenik meg.

Tipp

  • A [Kereső/Kijelző vál.] funkciót tetszőleges gombhoz rendelheti.
    [Egy.gomb/tárcsab], [Egy.gomb/tárcsab] vagy [Egyéni gomb beál] → állítsa a [Kereső/Kijelző vál.] funkciót a kívánt gombra.
  • Ha meg akarja tartani a kereső vagy a képernyő kijelzését, állítsa a [Kereső/Kijelző vál.] opciót [Kereső(Kézi)] vagy [Képernyő(Kézi)] értékre.
    Ha azt akarja, hogy felvétel közben a képernyő kikapcsolva maradjon, amikor elveszi a keresőről a szemét, állítsa a képernyő kijelzést [Képernyő ki] értékre a DISP gombbal. Válassza a következőket: [DISP (Kép. megj.) b.][Kijelző], és tegyen pipát a [Képernyő ki] opció mellé.
  • Ha a [Menüképernyő nagy.] opció beállítása a [Képernyő nagyítása] alatt nem [Ki], egy üzenet jelenik meg, amely rákérdez arra, hogy a [Kereső/Kijelző vál.] opciót [Képernyő(Kézi)] értékre akarja-e állítani. A [Képernyő nagyítása] funkció használata esetén javasoljuk, hogy a [Kereső/Kijelző vál.] opciót állítsa [Képernyő(Kézi)] értékre. Ezzel megakadályozhatja, hogy a szemérzékelő aktiválódjon, és kijelzés átváltson a keresőre, amikor arcával a képernyőhöz közelít.

Megjegyzés

  • A képernyő nyitott vagy zárt helyzetétől, illetve a képernyő szögétől függően előfordulhat, hogy a fényképezőgép szemérzékelője akkor sem érzékeli a szemét, ha a [Kereső/Kijelző vál.] beállítása [Automatikus].
  • Erős fényben, például napsütésben előfordulhat, hogy a szemérzékelő akkor sem érzékeli a szem közeledését, és a kijelzés akkor sem vált a keresőre, ha a [Kereső/Kijelző vál.] beállítása [Automatikus]. Ilyen esetben ügyeljen arra, hogy ne érje erős fény a szemérzékelőt.
TP1001384570