Auto. kompoz. beáll.

mozgókép, lassított és gyorsított felvétel

Mozgóképfelvétel vagy streamelés közben a fényképezőgép automatikusan módosítja a kompozíciót a felismert téma követésével és a kép kivágásával, így még fixen rögzített fényképezőgéppel is készíthet kameramozgásos hatású (felvételkészítés automatikus kompozícióval).

Beállíthatja az [Auto. kompozíció] felvétel kezdésének időzítését, a téma méretét a képernyőn stb.

Lassított/gyorsított felvétel és időmúlásos felvétel közben ez a funkció nem használható.

 1. MENU (Felvétel) → [Felvételi beállítás][Auto. kompoz. beáll.][Auto. kompozíció][Be].
 2. MENU (Felvétel) → [Felvételi beállítás][Auto. kompoz. beáll.] → Válassza ki a beállítandó elemet, majd a kívánt beállítást.
 3. Indítsa el a felvételt vagy a streamelést.
  • Egy vágókeret jelenik meg a képernyőn, és követi a téma mozgását.
  • Ha az [Érintő Vezérlés] beállítása [Be], érintő vezérléssel választhatja ki az automatikus képkompozíció témáját.

A menüelem részletei

Auto. kompozíció:
Beállíthatja, hogy automatikus kompozícióval akar-e felvételt készíteni. [Be] választása esetén a készülék automatikusan úgy állítja be a kompozíciót, hogy a felismert személy vagy érintéssel követett téma a képernyő közepén legyen. ([Be]/[Ki])
Kompoz. üzemmód:
Beállíthatja az [Auto. kompozíció] indítási módját és működési módját.
 • Indítás követéskor : Az automatikus kompozíció az érintő követéssel stb. indított követéssel egyidejűleg indul el
 • Auto. indítás : Az automatikus kompozíció a téma felismerésével indul el.
 • Auto.indítás(15s v) : Amikor felismeri a témát, a fényképezőgép megismétli a kameramozgást, amely 15 másodperces időközönként egyenletesen átvált a szűkített látószög és a teljes látószög között.
 • Auto.indítás(30s v) : Amikor felismeri a témát, a fényképezőgép megismétli a kameramozgást, amely 30 másodperces időközönként egyenletesen átvált a szűkített látószög és a teljes látószög között.
Vágási szint:
Beállíthatja a téma felismerése után, a kivágott részen belül megjelenített téma méretét. ([Nagy vágási szint]/[Köz. vágási szint]/[Kis vágási szint])
Ha a [Felismerési cél] beállítása [Ember], a kivágott rész mérete a felismerési keretnek megfelelően dinamikusan változik. Ha a [Felismerési cél] beállított értéke nem [Ember], a kivágott rész mérete rögzített.
Kompoz. köv. seb.:
Beállíthatja a témakövetés sebességét a kameramozgáshoz. (1 és 5 között)
Mgképrögz./stream.:
Beállíthatja, hogy a memóriakártyára rögzített képek és az USB-streameléssel továbbított képek automatikus kompozíciójú vagy teljes látószögű képek legyenek. ([Vágás]/[Ne legyen vágva])
[Vágás] választása esetén a rögzített és a streamelt képek automatikus kompozíciójúak lesznek.
HDMI kimenet:
Beállíthatja, hogy a HDMI kimenetre küldött képek automatikus kompozíciójú vagy teljes látószögű képek legyenek. ([Vágás]/[Ne legyen vágva])
[Vágás] választása esetén a küldött képek automatikus kompozíciójúak lesznek.

Tipp

 • Az automatikus kompozíció funkció a 4K felbontású kép kivágásával végez kameramozgást. Az automatikus kompozíció funkció használata esetén a képminőség romlásának megelőzése érdekében ajánlatos a [Fájlformátum] opciót HD képminőségre beállítani.
 • Ha kézzel állítja be a zársebességet, és automatikus kompozíció funkcióval fényképez, akkor javasoljuk, hogy a téma elmosódásának csökkentése érdekében nagyobb zársebességet állítson be.
 • Ha a [Fókuszmező] beállított értéke [Széles], a készülék érzékeli és komponálja a témát. Ha a beállított érték [Pontszerű], a komponálás a pontkeret körül történik. A kivágási pozíciót a pontkeret mozgatásával is módosíthatja felvétel közben.
 • A(z) Creators' App okostelefon-alkalmazás használatával távolról is ellenőrizheti az aktuális kompozíciót, és kezelheti érintő vezérléssel a fényképezőgépet.
  A(z) Creators' App alkalmazás használatával kapcsolatban az alábbi támogatási oldalon talál további információkat.
  https://www.sony.net/ca/help/opr/

Megjegyzés

 • Az automatikus kompozíció funkció csak mozgóképfelvétel üzemmódban érhető el.
 • A kép mindig teljes látószögben jelenik meg a képernyőn, és a kivágott területet keret jelzi az automatikus kompozícióval történő felvételkészítés során akkor is, ha az [Auto. kompozíció] beállított értéke [Be].
 • Ha több felismert téma is van, a készülék csak a legmagasabb prioritású témát fogja be.
 • A [Fájlformátum] és a [Mozgókép-beáll.] beállításaitól függően a látószög változhat, ha az [Auto. kompozíció] beállított értéke [Be].
TP1001423314