JPEG/HEIF váltás

állókép

Váltja a rögzítendő állókép fájlformátumát (JPEG / HEIF).

A JPEG formátum általános kompatibilitással rendelkezik. A JPEG fájlokat különféle környezetekben megtekintheti és szerkesztheti. Az HEIF formátumnak nagy a tömörítési hatékonysága. A fényképezőgép HEIF formátumban kiváló képminőséggel és kis fájlmérettel képes rögzíteni. A számítógéptől vagy a szoftvertől függően előfordulhat, hogy nem tudja megtekinteni vagy szerkeszteni a HEIF fájlokat. Ezen felül HEIF-kompatibilis környezetre van szükség az állóképek lejátszásához HEIF formátumban. Kiváló minőségű állóképeket élvezhet a fényképezőgép és egy tévékészülék HDMI-kapcsolattal történő csatlakoztatásával.

  1. MENU (Felvétel) → [Képmin./Felvétel][JPEG/HEIF váltás] → kívánt beállítás.

A menüelem részletei

JPEG:
Digitális feldolgozást hajt végre a RAW fájlon, és JPEG formátumban rögzíti. Ez a beállítás a kompatibilitásnak ad elsőbbséget.
HEIF(4:2:0):
Digitális feldolgozást hajt végre a RAW fájlon, és HEIF (4:2:0) formátumban rögzíti. Ez a beállítás a képminőségnek és a tömörítési hatékonyságnak ad elsőbbséget.
HEIF(4:2:2):
Digitális feldolgozást hajt végre a RAW fájlon, és HEIF (4:2:2) formátumban rögzíti. Ez a beállítás a képminőségnek ad elsőbbséget.

Tipp

  • A [JPEG/HEIF váltás] beállításától függően a fájlformátummal kapcsolatos elemek ([Fájlformátum] stb.) JPEG vagy HEIF formátumra váltanak.

Megjegyzés

  • A fényképezőgéppel rögzített HEIF képfájlok nem jeleníthetők meg olyan fényképezőgépeken, amelyek nem támogatják a HEIF fájlformátumot. Vigyázzon, nehogy véletlenül törölje a HEIF képfájlokat a memóriakártya formázásával vagy a fájlok törlésével.
  • Ha HEIF formátumba rögzít, és a [HLG-állóképek] beállítása [Ki], a színtér sRGB lesz. Ha a [HLG-állóképek] beállítása [Be], a felvétel BT.2100 színtérben (BT.2020 színtartomány) történik.
TP1001417980