Élő nézet kijelz. beál.

állókép

Beállítja, hogy a képek a képernyőn az expozíció-kompenzáció, a fehéregyensúly, a [Kreatív megj.] stb. hatásával módosítva jelenjenek-e meg.

 1. MENU (Felvétel) → [Felvétel kijelzése][Élő nézet kijelz. beál.] → kívánt beállítási tétel.

A menüelem részletei

Élő Nézet Kijelzés:
Beállítja, hogy úgy akarja-e megjeleníteni az élő nézetet, hogy a képernyőn körülbelül látszik az alkalmazott felvételi beállítások hatása, vagy úgy akarja megjeleníteni az élő nézetet, hogy ne látsszon a beállítások hatása. ([Beállítás Eff. Be] / [Beállítás Eff. Ki])
[Beállítás Eff. Ki] beállítás esetén könnyedén ellenőrizheti a kompozíciót, még akkor is, ha a képet Élő nézet kijelzéssel készíti.
Expozíció effektus:
Beállítja, hogy az Élő nézet automatikus korrekcióval, a vaku expozícióját tükrözve jelenjen-e meg, ha az [Élő Nézet Kijelzés] beállítása [Beállítás Eff. Be]. ([Expoz. beál. & vaku] / [Csak expoz. beál.])
Ha a vakut portré készítéséhez használja, válassza a [Csak expoz. beál.] lehetőséget, ha kézzel, a megvilágításnak megfelelően akarja beállítani az expozíciót.
Képseb. alsó korl.:
Beállíthatja, hogy meg akarja-e előzni, hogy az Élő nézet képsebessége túl alacsony legyen. ([Be] / [Ki])
[Be] lehetőség választása esetén az Élő nézet képsebessége még sötét helyen történő felvételkor sem lesz lassú, de az Élő nézet kijelzés sötét lehet.

Tipp

 • Harmadik féltől származó vaku – például stúdióvaku – használata esetén az Élő nézet kijelzés bizonyos zársebesség-beállítások mellett sötét lehet. Ha az [Élő Nézet Kijelzés] beállítása [Beállítás Eff. Ki], az Élő nézet kijelzés világos lesz, hogy a kompozíció könnyen ellenőrizhető legyen.
 • [Beállítás Eff. Ki] lehetőség választása esetén az Élő nézet kijelzés mindig a megfelelő világossággal jelenik meg, még [Kézi expozíció] módban is.
 • [Beállítás Eff. Ki] választása esetén megjelenik a (VIEW) ikon az Élő nézet képernyőn.

Megjegyzés

 • Az [Expozíció effektus] opció csak Sony gyártmányú vaku használata esetén hatásos.
 • A [Élő Nézet Kijelzés] beállított értéke nem lehet [Beállítás Eff. Ki] az alábbi felvételi módokban:
  • [Intell. autom.]
  • [Jelenet]
 • Ha fényképezés üzemmódban készít mozgóképfelvételt, a felvételi beállítások hatása akkor is érvényesül az élő nézet kijelzésben, ha az [Élő Nézet Kijelzés] beállítása [Beállítás Eff. Ki].
 • Ha az [Élő Nézet Kijelzés] beállítása [Beállítás Eff. Ki], a készített kép világossága eltérhet az Élő nézet kijelzés világosságától.
TP1001384574