Állókép/Mozgókép/S&Q tárcsa és üzemmódtárcsa

Az Állókép/Mozgókép/S&Q tárcsa és az üzemmódtárcsa használatával felvételi módot válthat a témának vagy a felvétel céljának megfelelően.

Állókép/Mozgókép/S&Q tárcsa

Az Állókép/Mozgókép/S&Q tárcsával válasszon felvételi módot.

Ábra, amely a fényképezés mód, a mozgóképfelvétel mód és a lassított/gyorsított felvétel üzemmód tartományt mutatja az Állókép/Mozgókép/S&Q tárcsán

(A) Fényképezés üzemmód

(B) Mozgóképfelvétel üzemmód

(C) Lassított/gyorsított felvételi mód

Tipp

 • A megjelenített menüpontok az Állókép/Mozgókép/S&Q tárcsa pozíciójától függően változnak.
 • Időmúlásos mozgóképfelvétel készítésekor állítsa az Állókép/Mozgókép/S&Q tárcsát S&Q állásba, és válassza a [Gyors. felv.] lehetőséget.

Üzemmódtárcsa

A kiválasztott expozíciós mód meghatározza a rekesz (F érték) és a zársebesség beállítását.

Üzemmódtárcsa Expozíciós mód Leírás
(Automatikus) Intell. autom. /Jelenet A fényképezőgép automatikus jelenetfelismeréssel fényképez ( Intell. autom. ).
Megadhatja a felvételi jelenetet, és a fényképezőgép által automatikusan választott beállításokkal fényképezhet (Jelenet).
P Autom. Program Lehetővé teszi a fényképezést az automatikusan beállított expozícióval (zársebesség és rekesznyílás). Beállíthat felvételi funkciókat, például az [ISO] funkciót.
A Rekesz elsőbbs. A rekeszérték prioritást élvez, és a zársebességet a készülék automatikusan beállítja. Válassza ezt a lehetőséget, ha homályosítani akarja a hátteret, vagy a teljes képernyőre akar fókuszálni.
S Zárseb. elsőbbs. A zársebesség prioritást élvez, és a készülék automatikusan beállítja a rekesznyílás értékét. Válassza ezt, ha gyorsan mozgó témát akar fényképezni elmosódás nélkül, vagy ha vízpermetet vagy fénycsíkot szeretne fényképezni.
M Kézi expozíció Kézzel állíthatja be a rekesznyílás értékét és a zársebességet. A kedvenc expozíciójával fényképezhet.
1 / 2 / 3 Felv. beáll. behív. Előhívhatja a gyakran használt üzemmódokat és az előre regisztrált* numerikus érték beállításokat, majd fényképezhet.

*A [Felv. beáll. mem.] alatt regisztrálhat különféle fényképezési beállításokat, például az expozíciós módot (P/A/S/M), a rekeszt (F érték) és a zársebességet.

Az expozíció beállításának módja a mozgókép-felvételi módokban a MENU (Felvétel) → [Felvételi mód][Expozíció vez. típ.] beállítástól függ.

Ha a [Expozíció vez. típ.] beállítása [P/A/S/M mód]:

Válassza ki a kívánt expozíciós módot az üzemmódtárcsával.

Ha az [Expozíció vez. típ.] beállítása [Rugal. Exp. mód]:

A rekeszérték, a zársebesség és az ISO érzékenység az automatikus és kézi beállítások között váltható az egyedi gombokhoz rendelt alábbi funkciók használatával.

 • Rekeszérték
  [H.nyom: Av aut/kéz]
 • Zársebesség
  [H.nyom: Tv aut/kéz]
 • ISO érzékenység
  [H.nyom: ISO aut/kéz]
Ha a kézi beállítást választja, fordítsa el az első tárcsát, az L hátsó tárcsát vagy a vezérlőkereket, és állítsa be a kívánt értéket.

TP1001420070