Fájlformátum (mozgókép)

állókép, mozgókép, lassított és gyorsított felvétel

A mozgókép fájlformátumának kiválasztása.

  1. MENU (Felvétel) → [Képmin./Felvétel][Fájlformátum] → kívánt beállítás.

A menüelem részletei

Fájlformátum Jellemzők
XAVC HS 4K

XAVC HS formátumban rögzíti a 4K mozgóképeket.

Az XAVC HS formátum HEVC kodeket használ, amelynek nagy a tömörítési hatékonysága. A fényképezőgéppel az XAVC S formátumnál jobb képminőségű mozgóképeket lehet rögzíteni, de ugyanazzal az adatmennyiséggel. Long GOP tömörítés használatos mozgóképekhez.

XAVC S 4K Mozgóképek felvétele 4K felbontásban (3840×2160). Long GOP tömörítés használatos mozgóképekhez.
XAVC S HD Mozgóképek felvétele HD felbontásban (1920×1080). Long GOP tömörítés használatos mozgóképekhez.
XAVC S-I 4K

XAVC S-I formátumban rögzíti a mozgóképeket.

Az XAVC S-I formátum az Intra tömörítést használja mozgóképekhez. Ez a formátum szerkesztésre alkalmasabb, mint a Long GOP tömörítés.

XAVC S-I HD

XAVC S-I formátumban rögzíti a mozgóképeket.

Az XAVC S-I formátum az Intra tömörítést használja mozgóképekhez. Ez a formátum szerkesztésre alkalmasabb, mint a Long GOP tömörítés.

  • Az Intra/Long GOP egy mozgókép-tömörítési formátum. Az Intra a mozgóképet képkockánként tömöríti, a Long GOP pedig több képkockát tömörít. Az Intra tömörítés jobban reagál és rugalmasabb szerkesztéskor, a Long GOP tömörítés viszont nagyobb tömörítési hatékonyságot biztosít.

Megjegyzés

  • Ha okostelefonon vagy számítógépen szeretne XAVC HS 4K mozgóképeket lejátszani, akkor kell hozzá egy olyan nagy feldolgozási képességgel rendelkező eszköz vagy szoftver, amely támogatja a HEVC kodeket.
  • 4K 60p/50p mozgóképek felvételekor a [ Felvétel] le van tiltva, és [Ki] értéken rögzített.
  • Ha APS-C mérethez való objektívet használ, előfordulhat, hogy a képernyő szélei sötétnek látszanak. 4K 60p/50p mozgóképek felvétele esetén ajánlatos 35 mm-es, teljes képmezős formátummal kompatibilis objektívet használni.
TP1001409493