Színtér

állókép

Színtérnek nevezzük a színek számok kombinációjával vagy a színvisszaadási tartománnyal történő ábrázolását. A színteret módosíthatja a kép felhasználási célja szerint.

  1. MENU (Felvétel) → [Képmin./Felvétel][Színtér] → kívánt beállítás.

A menüelem részletei

sRGB:
Ez a digitális fényképezőgép normál színtere. Normál felvételkészítésnél használja az [sRGB] beállítást, például amikor módosítások nélkül szeretné nyomtatni a képeket.
AdobeRGB:
Ez a színtér széles színvisszaadási tartománnyal rendelkezik. Az Adobe RGB hatékony, ha a tárgy nagy része élénkzöld vagy élénkpiros. A rögzített kép fájlneve „_” karakterrel kezdődik.

Megjegyzés

  • A [Színtér] beállítás érvénytelen, ha HEIF formátumban készít felvételt. Ha a [HLG-állóképek] beállítása [Ki], a képek sRGB színtérben lesznek rögzítve. Ha a [HLG-állóképek] beállítása [Be], a felvétel BT.2100 színtérben (BT.2020 színtartomány) történik.
  • Az [AdobeRGB] olyan alkalmazásokhoz vagy nyomtatókhoz megfelelő, amelyek támogatják a színkezelést és a DCF2.0 opcionális színteret. Ha az Adobe RGB színteret nem támogató alkalmazást vagy nyomtatót használ, akkor előfordulhat, hogy a képeket nem lehet megfelelő színekkel kinyomtatni vagy megjeleníteni.
  • Amikor [AdobeRGB] beállítással készített felvételeket az Adobe RGB színtérrel nem kompatibilis eszközön jelenítenek meg, a képek alacsony telítettséggel láthatók.
TP1001384561