Auto/kézi vált. b.

mozgókép, lassított és gyorsított felvétel

Mozgóképfelvételek készítésekor átválthat külön a rekesznyílás, a zársebesség és az ISO érzékenység automatikus és kézi beállításai között, ahogy azt a professzionális fényképezőgépek expozíció-szabályozó rendszere lehetővé teszi. Előbb állítsa az [Expozíció vez. típ.] opciót [Rugal. Exp. mód] értékre.

  1. MENU (Expozíció/szín) → [Expozíció][Auto/kézi vált. b.] → kívánt beállítási tétel.

A menüelem részletei

Av auto/kézi vált.:
A rekeszérték váltása [Automatikus] és [Kézi] között.
Tv auto/kézi vált.:
A zársebesség váltása [Automatikus] és [Kézi] között.
ISO aut/kézi vált.:
Az ISO érzékenység váltása [Automatikus] és [Kézi] között.


Váltás [Automatikus] és [Kézi] között egyéni gombokkal

Ha az [Expozíció vez. típ.] beállítása [Rugal. Exp. mód], a következő funkciók vannak hozzárendelve az egyéni gombokhoz mozgóképfelvétel közben.

  • [H.nyom: Av aut/kéz]: C1 (1. Egyéni) gomb
  • [H.nyom: Tv aut/kéz]: C2 (2. Egyéni) gomb
  • [H.nyom: ISO aut/kéz]: AF-ON (AF be) gomb
A megfelelő egyéni gomb minden megnyomására és lenyomva tartására vált a rekeszérték, a zársebesség vagy az ISO-érzékenység [Automatikus] és [Kézi] között.
Ha [Kézi] van kiválasztva, az értékek a megfelelő gomb megnyomásával rögzíthetők. Ezzel a funkcióval megakadályozhatja az értékek véletlen megváltoztatását.
Ha [Automatikus] van kiválasztva, az expozíció beállítása automatikusan történik, ha [Kézi] van kiválasztva, a rekesznyílás értékét, a zársebességet és az ISO érzékenységet a következő tárcsákkal lehet beállítani.
  • Rekeszérték: első tárcsa
  • Zársebesség: vezérlőkerék
  • ISO érzékenység: L hátsó tárcsa

Megjegyzés

  • Ha a rekeszértéket az objektív rekeszállító gyűrűjével állítja be, akkor a rekeszállító gyűrű értéke elsőbbséget élvez a tárcsaértékkel szemben.
TP1001417983