A fényképezőgép testreszabási funkciói

A fényképezőgépnek különféle testreszabási funkciói vannak, például funkciók és fényképezési beállítások regisztrálása egyéni gombokhoz. A könnyebb kezelhetőség érdekében a preferált beállításait kombinálhatja a fényképezőgép testreszabásához.

A beállítások konfigurálásának és használatának részletes ismertetését az egyes funkciókhoz tartozó oldalakon találja.


Gyakran használt funkciók hozzárendelése gombokhoz ( Egy.gomb/tárcsab, Egy.gomb/tárcsab és Egyéni gomb beál)

Tetszés szerint módosíthatja a gombok funkcióit, beleértve az egyéni gombokat (C1 és C2). A gyakran használt funkciókat érdemes könnyen használható gombokhoz rendelni, így a hozzárendelt funkciókat elő lehet hívni egyszerűen a megfelelő gomb megnyomásával.


A gyakran használt funkciók regisztrálása az Fn gombhoz (Funkció menü)

Ha a felvételi módban gyakran használt funkciókat regisztrálja a Funkció menübe, akkor az Fn (funkció) gomb megnyomásával egyszerűen megjelenítheti a képernyőn a regisztrált funkciókat. A Funkció menü képernyőjén az ikonok kiválasztásával előhívhatja a használni kívánt funkciót.A gyakran használt funkciók kombinálása a menüképernyőn ( Én menüm)

Ha a menükből, például a felvételkészítés vagy a hálózat menüből a gyakran használt elemeket egyesíti az „Én menüm” képernyőn, gyorsan elérheti a kívánt menüelemeket.


Különféle funkciók hozzárendelése a tárcsához, és a tárcsa ( Tárcsám beállítások ) funkciójának váltása

Tetszés szerint rendelhet funkciókat az első tárcsához, az L hátsó tárcsához, az R hátsó tárcsához és a vezérlőkerékhez, és akár három beállításkombinációt is regisztrálhat a fényképezőgéphez „Tárcsám 1 - 3” beállításként.

Példa: [Tárcsám beállítások] képernyő a vezérlőtárcsával rendelkező modellek esetében


A fényképezés beállításainak gyors megváltoztatása a jelenetnek megfelelően ( Felv. beáll. mem.)

A jelenetnek megfelelő felvételi beállításokat* regisztrálhatja a fényképezőgépre vagy a memóriakártyára, és a beállításokat könnyen előhívhatja az üzemmódtárcsa stb. segítségével.

* Az egyéni gomb beállításokat nem regisztrálhatja.


A felvételi beállítások ideiglenes megváltoztatása egy gomb nyomva tartásának idejére (Egyéni felv.beáll.reg.)

A felvételi beállításokat előre regisztrálhatja a gombokra, és a gomb nyomva tartásának idejére ideiglenesen előhívhatja őket.

A beállítás így azonnal módosítható, és a gomb elengedésekor visszaáll az eredeti beállítás. Ez kényelmes olyan jelenetek fényképezésekor, ahol a körülmények könnyen változhatnak.


A testreszabott fényképezőgép-beállítások mentése memóriakártyára (Beáll. ment./betölt.)

A [Beáll. ment./betölt.] parancs segítségével a fényképezőgép beállításait* lementheti egy memóriakártyára. Ez a funkció akkor hasznos, ha biztonsági másolatot kíván készíteni a beállításokról, vagy ha a beállításokat másik, de azonos modellű fényképezőgépre kívánja importálni.

* Bizonyos beállítások nem menthetők memóriakártyára.

TP1001416394