Kiv. kam.án, küld. (áttöltés okostelefonra)

Képeket tölthet át okostelefonra úgy, hogy a képeket a fényképezőgépen választja ki.

A fényképezőgép és az okostelefon előzetes párosításához lásd: „A készülék párosítása okostelefonnal (Okostel.-kapcsolat) ”.


Az alábbiakban bemutatjuk a fényképezőgépen éppen megjelenített kép áttöltésének módját.

 1. MENU (Hálózat) → [Csatl./PC távk.][Kiv. kam.án, küld.][Küldött kép mérete], [RAW+J/H küld. cél], és [Küldési cél] → kívánt beállítás.
 2. A lejátszási képernyőn jelenítse meg a továbbítani kívánt képet.
 3. MENU (Hálózat) → [Csatl./PC távk.][Kiv. kam.án, küld.][Küldés][Ezt a képet].
  • A [Küldés] képernyőt a (Küldés okostelefonra) gomb megnyomásával is megjelenítheti.
 4. Indítsa el a Creators' App szoftvert az okostelefonon.

  Megjelenik egy üzenet, amely jelzi, hogy az átvitel megkezdődött.

 5. Válassza az [OK] lehetőséget az okostelefonon.
  A kép átkerül az okostelefonra.
  • A kép átvitele után a (átvitt) ikon jelenik meg a fényképezőgép képernyőjén.
  • Ha nem az [Ezt a képet] lehetőséget választja a [Küldés] pont alatt, akkor egyszerre több képet is továbbíthat.

A menüelem részletei

Küldés:
Kiválaszthatja a fényképezőgépről okostelefonra töltendő képeket, majd ezek áttöltésre kerülnek. ([Ezt a képet]/[Összes kép a csoportban]/[Összes a dátummal]/[Szűrt képek]/[Több kép])
 • A megjelenő lehetőségek a fényképezőgépen választott Megtekintő üzemmódtól függően változók lehetnek.
 • [Több kép] választása esetén jelölje ki a kívánt képeket a vezérlőkerék közepével, majd nyomja meg: MENU → [Bevitel].
Küldött kép mérete:
Kiválaszthatja az okostelefonra töltendő képek fájlméretét. Eredeti méretű JPEG/HEIF fájl vagy 2M-kompatibilis JPEG/HEIF fájl másolható. ([Eredeti]/[2M])
RAW+J/H küld. cél:
Kiválaszthatja az okostelefonra töltendő képek fájltípusát, ha a képek felvételekor a [Fájlformátum] beállítása [RAW & JPEG] vagy [RAW & HEIF] volt. ([JPEG és HEIF]/[RAW]/[RAW+J és RAW+H])
Küldési cél:
Beállíthatja, hogy a kis bitsebességű proxy mozgóképet vagy a nagy bitsebességű eredeti mozgóképet továbbítsa-e, ha mozgóképet továbbít okostelefonra. ([Csak Proxy]/[Csak eredeti]/[Proxy & Eredeti])
Ha a [Csak Proxy] lehetőséget választja ki, a mozgóképek átvitele gyorsabb lehet, mint az eredeti mozgóképek átvitelekor.
Shot Mark-mozgókép:
Meghatározott számú másodpercet vág ki és továbbít egy mozgóképből úgy, hogy a felvétel jel pozíciója középre van beállítva. ([60 mp-es vágás]/[30 mp-es vágás]/[15 mp-es vágás]/[Nincs vágás])


Az áttölteni kívánt képek szűrése (Szűrt képek)

Az áttölteni kívánt képeket az alábbi feltételek alapján szűrheti:

 • Célcsoport: [Ez a dátum]/[Ez az adathordozó]
 • Állókép/Mozgókép: [Összes]/[Csak állóképek]/[Csak mozgóképek]
 • Célkép (Értékelés): []-[], []
 • Célmozgókép (): [Összes]/[CsakShot M.mozgk]
 • Célkép (védett): [Összes]/[Csak védett képek]
 • Átvitel állapota *: [Összes]/[Csak nem átvitt]

  *Az okostelefonon történő kiválasztással átvitt képeket még nem átvittként kezeli.

  *Ha a [Shot Mark-mozgókép] értéke nem [Nincs vágás], minden felvétel jel klipet hoz létre, amelyek akkor is még át nem vitt képekként kerülnek átvitelre, ha már átvitt egy klipet egy felvétel jel használatával, majd egy másik felvétel jelet állított be a mozgóképhez.


Felvétel jel hozzáadása mozgóképhez

Ha felvétel jelet ad hozzá mozgóképfelvétel közben, akkor jelölésként használhatja a mozgókép kiválasztásához, átviteléhez vagy szerkesztéséhez. Ha felvétel közben szeretne felvétel jelet hozzáadni, seperjen a képernyőn balra vagy jobbra az érintéses funkcióikonok megjelenítéséhez, majd érintse meg a (Shot Mark1 hozzáad.) elemet. Felvétel jelet lejátszás közben is hozzáadhat, ha megérinti a (Shot Mark1 hozzáad.) ikont a képernyőn.

Tipp

 • Az érintéses funkcióikonok használatához az egyes beállítások konfigurálásával engedélyezze az érintő vezérlést felvétel vagy lejátszás közben a következő képernyőn: MENU (Beállítások) → [Érintő Vezérlés][Érintőpanel beállít.].
 • Második felvétel jelet (felvétel jel 2) egyéni gombbal tud hozzáadni. Az 1. felvétel jel hozzáadását is elvégezheti egyéni gombbal. Rendelje hozzá a következő funkciókat a kívánt gombokhoz, és nyomja meg a gombokat mozgókép felvétele vagy lejátszása közben.
  • Ha mozgóképfelvétel közben kíván felvétel jelet hozzáadni: rendelje hozzá a [Shot Mark1 hozzáad.] / [Shot Mark2 hozzáad.] funkciót az [Egy.gomb/tárcsab] alatt
  • Ha mozgóképlejátszás közben kíván felvétel jelet hozzáadni: rendelje hozzá a [Shot Mark1 h.ad/törl]/[Shot Mark2 h.ad/törl] funkciót az [Egyéni gomb beál] alatt
 • Felvétel jellel ellátott mozgóképek esetén a felvétel jellel ellátott pozícióra ugorhat, ha szünet közben megérinti az érintéses funkcióikont.

Megjegyzés

 • Az okostelefonon kiválasztott áttöltött képek esetében az (átvitt) ikon nem jelenik meg.
 • Előfordulhat, hogy egyes okostelefonokon az áttöltött mozgóképet nem lehet megfelelően lejátszani. Előfordulhat például, hogy a mozgókép akadozik vagy nincs hangja.
 • Az állókép, a mozgókép, a lassított vagy a gyorsított mozgókép formátumától függően előfordulhat, hogy nem lehet lejátszani okostelefonon.
 • Ha a [Repülési mód] beállítása [Be], a készülék nem csatlakoztatható az okostelefonhoz. Állítsa a [Repülési mód] opciót [Ki] értékre.
TP1001419360