Porlerakódás csökk.

Ha por vagy szennyeződés jut a fényképezőgépbe, és a képérzékelő felületére tapad, tisztítsa meg a képérzékelőt a [Érzékelő tisztítása] segítségével. A képérzékelő beszennyeződésének megelőzése érdekében beállíthatja, hogy a fényképezőgép kikapcsolásakor záródjon-e a rekeszzár.

  1. MENU (Beállítások) → [Konfiguráció beál][Porlerakódás csökk.] → kívánt beállítási tétel.

A menüelem részletei

Érzékelő tisztítása:
A képérzékelő enyhén rezegve lerázza magáról a port. Ha szükséges, kereskedelmi forgalomban kapható kézi levegőpumpával tisztítsa meg a képérzékelő felületét.
Zár kikapcsoláskor:
Beállíthatja, hogy a fényképezőgép kikapcsolásakor záródjon-e a rekeszzár. ([Be]/[Ki])
  • Ha a [Be] lehetőséget választja, a rekeszzár záródni fog, ha az ON/OFF tápkapcsolót OFF helyzetbe állítja. Megjegyzés: előfordulhat, hogy eltart egy ideig, amíg a rekeszzár záródik, miután az ON/OFF tápkapcsolót OFF helyzetbe állította.
    A zár hangot is ad, amikor az ON/OFF tápkapcsolót ON vagy OFF helyzetbe állítja.

Tipp

  • Ha saját kezűleg akarja megtisztítani a képérzékelőt, válassza a [Érzékelő tisztítása] funkciót, vagy a [Zár kikapcsoláskor] opciót állítsa [Ki] értékre.

Megjegyzés

  • Ha a [Zár kikapcsoláskor] beállítása [Be], helyezze fel a fényképezőgépre az objektívsapkát, mielőtt elteszi. Ellenkező esetben a fényképezőgépben egy erős fényforrás, például a napfény fókuszba kerülhet, és füst vagy tűz keletkezhet. Ha az objektívsapka nincs felhelyezve, akkor is keletkezhet füst vagy tűz, ha a fényforrás éppen csak a látószögön kívül van.
  • A zárt rekeszzárat nem szabad ujjal érinteni vagy levegőpumpával tisztítani! Ellenkező esetben megsérülhet a rekeszzár.
  • Ha félő, hogy vízcseppek tapadhatnak a zárra, állítsa a [Zár kikapcsoláskor] opciót [Ki] értékre. Ha a [Zár kikapcsoláskor] beállítása [Be], vízcseppek tapadhatnak a zárra, ami meghibásodást okozhat.
  • Az [Érzékelő tisztítása] művelet elindítása előtt ellenőrizze, hogy az akkumulátor töltöttsége eléri-e az 51%-os szintet.
  • Előfordulhat, hogy az energiatakarékos mód aktiválódása vagy az akkumulátor lemerülése miatt a rekeszzár akkor sem zárul, ha a [Zár kikapcsoláskor] beállítása [Be]. Ebben az esetben a fényképezőgép be- és kikapcsolásával zárható a rekeszzár.
TP1001419358