Een bestand splitsen op het huidige afspeelpunt

U kunt een bestand splitsen wanneer het afspelen stand-by staat zodat het bestand in twee delen wordt gesplitst en nieuwe bestandsnummers worden toegevoegd aan de namen van de gesplitste bestanden. Door een bestand te splitsen, kunt u snel een bepaald punt vinden in een lange opname, zoals van een vergadering, waarvandaan u wilt kunnen afspelen. U kunt de gesplitste bestanden ook weer splitsen.

 1. Selecteer het bestand dat u wilt splitsen, speel het bestand af en stop op het punt waar u het bestand wilt splitsen.
 2. Selecteer [Divide] - [Current Position] van het OPTION-menu en druk vervolgens op (afspelen/invoeren/stop).

  [Divide at Current Stop Position?] verschijnt op het display.

 3. Druk op (review/snel terugspoelen) of (cue/snel vooruitspoelen) om [Yes] te selecteren en druk vervolgens op (afspelen/invoeren/stop).

  [Please Wait] verschijnt en de gesplitste bestanden krijgen een volgnummer als suffix ([_01] voor het eerste deel en [_02] voor het tweede deel).

  A. Splitsingspunt

  B. Een suffix bestaande uit een volgnummer ([_01] voor het eerste deel en [_02] voor het tweede deel) wordt toegevoegd aan de bestandsnamen van de gesplitste bestanden.

Opmerking

 • Terwijl het afspelen van een bestand bezig is, kunt u het bestand niet splitsen.

 • U kunt een beveiligd bestand niet splitsen. Om een beveiligd bestand te splitsen, moet u eerst de beveiliging van het bestand opheffen en dan pas kunt u het bestand splitsen. Zie voor instructies over het opheffen van de beveiliging Een bestand beveiligen.

Hint

 • Selecteer [No] in stap 3 en druk vervolgens op (afspelen/invoeren/stop) om het splitsen te annuleren.

 • U kunt geen gesplitste bestanden combineren op uw IC-recorder.

  [Sound Organizer 2] is in staat bestanden te splitsen en te combineren.

 • Trackmarkeringen die te dicht bij het begin of het eind van het bronbestand zitten, kunnen niet worden gebruikt voor het splitsen en blijven aanwezig in de gesplitste bestanden.

De inhoud van deze Helpgids kan zonder kennisgeving worden gewijzigd als gevolg van updates in de specificaties van het product.