Focus Magnifier

S to funkcijo lahko pred fotografiranjem povečate sliko, da lažje preverite ostrenje.

Za razliko od funkcije [MF Assist], lahko sliko povečate, ne da bi uporabili nastavitveni obroček.

 1. MENU (Camera Settings1) › [Focus Magnifier].
 2. Pritisnite središče izbirnega kolesca, da povečate sliko in z zgornjim/spodnjim/levim/desnim delom izbirnega kolesca izberete območje, ki ga želite povečati.
  • Ob vsakem pritisku središča kolesca se bo stopnja povečave spremenila.
  • Začetno povečavo lahko nastavite tako, da izberete MENU (Camera Settings1) › [Initial Focus Mag.].
 3. Potrdite ostrenje.
  • Pritisnite gumb (Izbris), da pomaknete povečano območje v sredino slike.
  • Ko je način ostrenja nastavljen na [Manual Focus], lahko ostrenje prilagodite, ko je slika povečana. Funkcija [Focus Magnifier] se prekliče, ko pritisnete sprožilo do polovice.
  • Nastavite lahko, kako dolgo naj bo povečana slika prikazana, tako da izberete MENU (Camera Settings1) › [Focus Magnif. Time].
 4. Pritisnite sprožilo do konca, da zajamete posnetek.

Uporaba povečave ostrenja z upravljanjem na dotik

Sliko lahko povečate in jo izostrite tako, da se dotaknete monitorja. Predhodno nastavite možnost [Touch Operation] na [On]. Nato izberite ustrezne nastavitve pod možnostjo [Touch Panel/Pad]. Ko je način ostrenja nastavljen na [Manual Focus], lahko [Focus Magnifier] izvedete tako, da se dvakrat dotaknete območja, ki ga želite izostriti, medtem ko zajemate prek monitorja.
Ko zajemate prek iskala, bo z dvojnim dotikom v središču monitorja prikazan okvir, ki ga lahko z vlečenjem premikate. Slika bo povečana s pritiskom središča izbirnega kolesca.

Namig

 • Med uporabo funkcije povečave ostrenja lahko povečano območje premikate, tako da ga vlečete po plošči na dotik.
 • Če želite zapustiti funkcijo povečave, se znova dvakrat dotaknite monitorja. Funkcijo povečave lahko zaustavite tudi tako, da do polovice pritisnete sprožilo.