Ustvarjanje plošč DVD (snemalne plošče AVCHD) iz filmov z visoko ločljivostjo slike

Ustvarjate lahko plošče DVD (snemalne plošče AVCHD), ki jih lahko predvajate prek naprav, ki omogočajo predvajanje formata AVCHD (npr. predvajalniki Sony Blu-ray Disc ali PlayStation 4 itd.).

A. Kako ustvariti z računalnikom?

V računalniku z operacijskim sistemom Windows lahko kopirate filme, uvožene v računalnik, in s programom PlayMemories Home ustvarjate plošče DVD (snemalne plošče AVCHD).
Računalnik mora omogočati ustvarjanje plošč DVD (snemalne plošče AVCHD).
Pri prvem ustvarjanju plošče DVD povežite fotoaparat z računalnikom prek kabla USB. Potrebna programska oprema se samodejno doda v računalnik. (Potrebujete internetno povezavo.)

Podrobnosti o ustvarjanju plošč s programom PlayMemories Home najdete v pomoči programa PlayMemories Home.

B. B. Ustvarjanje z napravo, ki ni računalnik

Plošče DVD (snemalne plošče AVCHD) lahko ustvarjate tudi s snemalnikom Blu-ray itd.
Podrobnosti najdete v navodilih za uporabo naprave.

Opomba

  • Pri ustvarjanju plošč DVD (snemalne plošče AVCHD) s programsko opremo PlayMemories Home iz filmov, posnetih v formatu XAVC S, je kakovost slike pretvorjena v 1920 x 1080 (60i/50i). Plošč ni mogoče ustvarjati z izvirno kakovostjo slike.
    Če želite posneti filme z izvirno kakovostjo slike, kopirajte filme v računalnik ali zunanji medij.
  • Pri ustvarjanju snemalnih plošč AVCHD s programsko opremo PlayMemories Home iz filmov, posnetih v formatu AVCHD z možnostjo [Record Setting] nastavljeno na [60i 24M(FX)]/[50i 24M(FX)], je kakovost slike pretvorjena in ni mogoče ustvarjati plošč z izvirno kakovostjo slike. Pretvorba lahko traja dalj časa. Če želite posneti filme z izvirno kakovostjo slike, uporabite ploščo Blu-ray.