Kleurenruimte (stilstaand beeld)

De wijze waarop kleuren worden voorgesteld met behulp van combinaties van nummers of het bereik van de kleurenreproductie wordt "kleurenruimte" genoemd. U kunt de kleurenruimte veranderen, afhankelijk van het doel van het beeld.

  1. MENU (Camera- instellingen1)[Kleurenruimte] → gewenste instelling.

Menu-onderdelen

sRGB:
Dit is de standaardkleurruimte van de digitale camera. Gebruik [sRGB] bij normale opnamen, bijvoorbeeld als u van plan bent de beelden zonder wijziging af te drukken.
AdobeRGB:
Deze kleurruimte heeft een breder bereik van kleurenreproductie. Als een groot deel van het onderwerp levendig groen of rood is, is Adobe RGB effectief. De bestandsnaam van het opgenomen beeld begint met "_".

Opmerking

  • [AdobeRGB] is bedoeld voor apps en printers die ondersteuning bieden voor kleurbeheer en DCF2.0 optionele kleurruimte. Beelden worden mogelijk niet met de juiste kleuren afgedrukt of weergegeven als u een app of printer gebruikt die geen ondersteuning biedt voor Adobe RGB.
  • Als u beelden weergeeft die zijn opgenomen met [AdobeRGB] op apparaten die niet compatibel zijn met Adobe RGB, worden de beelden weergegeven met een lage verzadiging.