De basiswitkleur opslaan in [Eigen instelling]

In een scène waarin het omgevingslicht bestaat uit meerdere soorten lichtbronnen, adviseren wij u de eigen witbalans te gebruiken om de witte kleuren nauwkeurig te reproduceren.U kunt 3 instellingen registreren.

 1. MENU (Camera- instellingen1) → [Witbalans][Eigen instelling].
 2. Houd het apparaat zo dat het witte gebied volledig de cirkel in het midden van het scherm bedekt en druk vervolgens op het midden van het besturingswiel.
  Nadat de pieptoon van de sluiter klinkt, worden de gekalibreerde waarden (kleurtemperatuur en kleurfilter) afgebeeld.
 3. Selecteer een registratienummer met behulp van de linker-/rechterkant van het besturingswiel, en druk daarna op het midden.
  De monitor beeldt de opname-informatie weer af en behoudt de opgeslagen eigen witbalansinstelling.
  • De geregistreerde eigen witbalansinstelling blijft opgeslagen tot deze wordt overschreven door een nieuwe instelling.

Opmerking

 • De mededeling [Fout eigen witbalans] geeft aan dat de waarde buiten het verwachte bereik ligt, bijvoorbeeld wanneer het onderwerp te levendig is. U kunt de instelling op dat moment registreren, maar wij adviseren u de witbalans opnieuw in te stellen. Wanneer een foutieve waarde wordt ingesteld, wordt de indicator oranje op het opname-informatiescherm. De indicator wordt wit afgebeeld wanneer de ingestelde waarde binnen het verwachte bereik ligt.
 • Als u een flitser gebruikt bij het opnemen van een beeld, wordt de eigen witbalans geregistreerd met het flitslicht. Neem beelden op met een flitser wanneer u een instelling oproept die is geregistreerd met de flitser.