De camera bedienen met behulp van een iPhone of iPad (QR code)

U kunt een iPhone of iPad verbinden met de camera met behulp van de QR code en de camera bedienen met behulp van de iPhone of iPad.
Zorg ervoor dat [Bedien. via smartph.] is ingesteld op [Aan] door MENU ( Netwerk) → [Bedien. via smartph.] te selecteren.

 1. MENU(Netwerk) → [Bedien. via smartph.][Verbinding].
  QR code (A) en de SSID (B) worden afgebeeld op de monitor van dit apparaat.

 2. Open PlayMemories Mobile op uw iPhone of iPad en selecteer [QR Code van de camera scannen].

 3. Selecteer [OK] op het scherm van de iPhone of iPad.
  • Als een bericht wordt afgebeeld, selecteert u nogmaals [OK].

 4. Lees de QR code die op de monitor van dit apparaat wordt afgebeeld met behulp van de iPhone of iPad.
 5. Installeer het profiel (instellingeninformatie) door de instructies te volgen die worden afgebeeld op het scherm van de iPhone of iPad en selecteer [OK].
  Het profiel wordt geïnstalleerd op de iPhone of iPad.
  • Als u de wachtwoordvergrendelfunctie hebt ingeschakeld voor uw iPhone of iPad, moet u het wachtwoord invoeren. Voer het wachtwoord in dat u hebt ingesteld voor uw iPhone of iPad.

 6. Selecteer [Settings] op het scherm "Home" → [Wi-Fi] → de SSID van dit apparaat op de iPhone of iPad.
  De iPhone of iPad wordt verbonden met het apparaat.

 7. Keer terug naar het scherm "Home" van de iPhone of iPad en open PlayMemories Mobile.

  • U kunt nu beelden op afstand opnemen terwijl u de compositie controleert op het scherm van uw iPhone of iPad.

Hint

 • Nadat de QR code is gelezen, worden de SSID (DIRECT-xxxx) en het wachtwoord van dit apparaat geregistreerd in de iPhone of iPad. Hierdoor kunt u in het vervolg de iPhone of iPad eenvoudig via Wi-Fi verbinden met het apparaat door de SSID te selecteren.(Stel van tevoren [Bedien. via smartph.] in op [Aan].)

Opmerking

 • Radiogolfinterferentie kan optreden aangezien Bluetooth-communicatie en Wi-Fi-communicatie gebruik maken van dezelfde frequentieband. Als uw Wi-Fi-verbinding instabiel is, kunt u deze verbeteren door de Bluetooth-functie van de smartphone uit te schakelen. Als u dat doet, is de koppelingsfunctie voor locatie-informatie niet beschikbaar.
 • Wanneer u bewegende beelden opneemt met een smartphone als afstandsbediening, wordt de monitor van het apparaat donkerder.
 • Als u uw iPhone of iPad niet met dit apparaat kunt verbinden met behulp van de QR code, gebruikt u de SSID en het wachtwoord.