Scherpst. vergroten

U kunt de scherpstelling controleren door het beeld te vergroten voordat u opneemt.

Anders dan met [MF Assist], kunt u het beeld vergroten zonder de lensring te bedienen.
 1. MENU (Camera- instellingen1) → [Scherpst. vergroten].
 2. Druk op het midden van het besturingswiel om het beeld te vergroten en selecteer het gebied dat u wilt vergroten met de boven-/onder-/linker-/rechterkant van het besturingswiel.
  • Elke keer wanneer u op het midden drukt, verandert de vergrotingsschaal.
  • U kunt de beginvergroting instellen door MENU (Camera- instellingen1) → [Init.vergr.scherpst] te selecteren.
 3. Bevestig de scherpstelling.
  • Druk op de (wis-)knop om de vergrote positie in het midden van een beeld te plaatsen.
  • Wanneer de scherpstellingsfunctie [H. scherpst.] is, kunt u de scherpstelling aanpassen terwijl een beeld vergroot is. De functie [Scherpst. vergroten] wordt geannuleerd wanneer de ontspanknop tot halverwege wordt ingedrukt.
  • U kunt instellen hoe lang het beeld vergroot moet worden weergegeven door MENU (Camera- instellingen1) → [Schrpstelvergrot.tijd] te selecteren.
 4. Druk de ontspanknop helemaal in om het beeld op te nemen.

De scherpstel-vergrotingsfunctie gebruiken met aanraakbediening

U kunt het beeld vergroten en de scherpstelling instellen door de monitor aan te raken.Stel [Aanraakfunctie] van tevoren in op iets anders dan [Uit]. Als de scherpstellingsfunctie [H. scherpst.] is, kunt u [Scherpst. vergroten] uitvoeren door tijdens het opnemen met de monitor twee keer snel achter elkaar te tikken op het gebied waarop u wilt scherpstellen.
Tijdens het opnemen met de zoeker, wordt door twee keer snel achter elkaar op de monitor te tikken, een kader in het midden van de monitor afgebeeld, waarna u het kader kunt verplaatsen door het te verslepen. Het beeld kan worden vergroot door op het midden van het besturingswiel te drukken.

Hint

 • Tijdens gebruik van de scherpstel-vergrotingsfunctie, kunt u het vergrote gebied verplaatsen door het te verslepen op het aanraakscherm.
 • Om de scherpstel-vergrotingsfunctie te verlaten, tikt u opnieuw twee keer snel achter elkaar op de monitor. U kunt ook de scherpstel-vergrotingsfunctie verlaten door de ontspanknop tot halverwege in te drukken.