Gamma Disp. Assist

Videozapisi s funkcijom gamma S-Log vjerojatno će se obraditi nakon snimanja kako bi se iskoristio širok dinamički raspon. Videozapisi s gamom HLG gamma predviđeni su za prikaz na monitorima kompatibilnima s tehnologijom HDR. Oni se stoga tijekom snimanja prikazuju s niskim kontrastom i može ih biti teško gledati. Međutim, funkcijom [Gamma Disp. Assist] možete reproducirati kontrast ekvivalentan normalnoj gami. Uz to, pri reprodukciji videozapisa za monitoru/tražilu fotoaparata također je moguće primijeniti funkciju [Gamma Disp. Assist].

  1. MENU (Setup) › [Gamma Disp. Assist].
  2. Odaberite željenu postavku gornjom/donjom stranom upravljačkog kotačića.

Pojedinosti stavke izbornika

Isključeno:
Funkcija [Gamma Disp. Assist] ne primjenjuje se.
Automatski:
Prikaz videozapisa s efektom [S-Log2›709(800%)] kada je gama pod [Picture Profile] postavljena na [S-Log2] te s efektom [S-Log3›709(800%)] kada je gama postavljena na [S-Log3]. Prikaz videozapisa s efektom [HLG(BT.2020)] kada je za gamu pod [Picture Profile] odabrano [HLG], [HLG1], [HLG2] ili [HLG3], a način [Color Mode] postavljen na [BT.2020].
Prikaz videozapisa s efektom [HLG(709)] kada je za gamu pod [Picture Profile] odabrano [HLG], [HLG1], [HLG2] ili [HLG3], a način [Color Mode] postavljen na [709].
S-Log2›709(800%):
Prikaz videozapisa s kontrastom reprodukcije gamma S-Log2 koji odgovara standardu ITU709 (800 %).
S-Log3›709(800%):
Prikaz videozapisa s kontrastom reprodukcije gamma S-Log3 koji odgovara standardu ITU709 (800 %).
HLG(BT.2020):
Prikaz videozapisa nakon podešavanja kvalitete slike na monitoru ili tražilu na kvalitetu približno jednaku onoj prikazivanja videozapisa na monitoru kompatibilnim s [HLG(BT.2020)].
HLG(709):
Prikaz videozapisa nakon podešavanja kvalitete slike na monitoru ili tražilu na kvalitetu približno jednaku onoj prikazivanja videozapisa na monitoru kompatibilnim s [HLG(709)].

Napomena

  • Videozapisi u formatu XAVC S 4K ili XAVC S HD s gamom [HLG], [HLG1], [HLG2] ili [HLG3] prikazuju se s efektom [HLG(BT.2020)] ili [HLG(709)], ovisno o vrijednosti gama videozapisa i načinu za boju. U drugim situacijama videozapisi prikazuju se sukladno postavci gama i postavci načina za boju pod [Picture Profile].
  • Funkcija [Gamma Disp. Assist] ne primjenjuje se na videozapise kada se prikazuju na s fotoaparatom povezanim televizorom ili monitorom.