Post. dodirne plohe

Postavke za rad s pločom osjetljivom na dodir možete podesiti tijekom snimanja s tražilom.

  1. MENU (Setup) › [Touch Pad Settings] › željena postavka.

Pojedinosti stavke izbornika

Operation in Vertical Orientation :
Postavlja omogućenje rada s pločom osjetljivom na dodir tijekom snimanja s okomito okrenutim tražilom. Tako možete spriječiti pogreške u radu tijekom snimanja s okomitom orijentacijom uzrokovane dodirom monitora nosom i sl.
Touch Position Mode:
Postavlja treba li se okvir za fokusiranje pomaknuti u položaj dodirnut na zaslonu ([Absolute Position]) ili se u željeni položaj treba pomaknuti sukladno smjeru vuče i količini pomicanja ([Relative Position]).
Operation Area:
Postavlja područje koje se upotrebljava za radnje s pločom osjetljivom na dodir. Ograničenjem radnog područja možete spriječiti pogreške u radu uzrokovane dodirom monitora nosom i sl.

O načinu za pozicioniranje dodira

Odabir [Absolute Position] omogućuje brže pomicanje okvira za fokusiranje na udaljeni položaj jer dodirom izravno možete odrediti položaj okvira za fokusiranje.

Odabir [Relative Position] omogućuje rad s pločom osjetljivom na dodir iz najlakšeg položaja bez pomicanja prsta preko široke površine.

Savjet

  • Kada je pri radnjama s pločom osjetljivom na dodir način [Touch Position Mode] postavljen na [Absolute Position], područje postavljeno pod [Operation Area] smatra se cijelim zaslonom.