Color Space (fotografie)

Felul în care sunt reprezentate culorile cu ajutorul combinațiilor de numere sau al intervalului de reproducere a culorilor este denumit „spațiu culoare”. Puteți schimba spațiul colorat în funcție de scopul imaginii.

  1. MENU › (Camera Settings1) › [Color Space] › setarea dorită.

Detaliile elementelor din meniu

sRGB:
Acesta este spațiul colorat standard al camerei foto digitale. Utilizați [sRGB] pentru înregistrarea normală de imagini, de exemplu atunci când intenționați să imprimați imagini fără nicio modificare.
AdobeRGB:
Acest spațiu culoare asigură o gamă largă de reproducere a culorilor. Dacă o porțiune mare a subiectului are o culoare verde sau roșie intensă, opțiunea Adobe RGB este eficientă. Numele fișierului imaginii înregistrate începe cu „_”.

Notă

  • Opțiunea [AdobeRGB] este concepută pentru aplicațiile sau imprimantele care acceptă gestionarea culorilor și spațiul colorat cu opțiunea DCF2.0. Este posibil ca imaginile să nu poată fi imprimate sau vizualizate cu culorile corecte dacă folosiți aplicații sau imprimante care nu acceptă Adobe RGB.
  • Când afișați imaginile înregistrate cu [AdobeRGB] pe dispozitive care nu sunt compatibile cu Adobe RGB, imaginile vor fi afișate cu saturație scăzută.