Langaton salama

Langattoman salaman kanssa voidaan kuvata kahdella menetelmällä: valosignaalisalamakuvaus, joka käyttää kameraan kiinnitetyn salaman valoa signaalivalona, ja radiosignaalisalamakuvaus, joka käyttää langatonta tiedonsiirtoa. Radiosignaalisalamakuvaukseen tarvitaan yhteensopiva salama tai langaton radiolaukaisin (myydään erikseen). Lisätietoja menetelmien määrittämisestä on salaman tai langattoman radiolaukaisimen käyttöoppaassa.
 1. MENU (Kamera- asetukset1) → [Langaton salama][Käytössä].
 2. Irrota kengän suojus kamerasta ja kiinnitä sitten salama tai langaton radiolaukaisin.
  • Käytettäessä langatonta valosignaalisalamakuvausta määritä kiinnitetty salama ohjaimeksi.
   Käytettäessä langatonta radiosignaalisalamakuvausta salama kiinnitettynä kameraan aseta kiinnitetty salama laukaisimeksi.
 3. Aseta etäällä kamerasta oleva salama, joka on asetettu langattomaan tilaan tai joka on kiinnitetty langattomaan radiolaukaisimeen (myydään erikseen).
  • Koelaukaise salama painamalla kameran AEL-painiketta.

Valikkokohteen tiedot

Ei käytössä:
Ei käytä langatonta salamatoimintoa.
Käytössä:
Käyttää langatonta salamatoimintoa, jolloin ulkoiset salamavalot välähtävät etäällä kamerasta.


AEL-painikkeen asetus

Valintaa MENU (Kamera- asetukset2)[Oma painike][AEL-painiketoiminto][AEL-pito] suositellaan, kun suoritetaan langaton salamakuvaus.

Huomautus

 • Etäällä kamerasta oleva salama voi säteillä valoa, kun se on saanut valosignaalin toisen kameran ohjaimena käytettävästä salamasta. Jos näin tapahtuu, vaihda salaman kanava. Lisätietoja kanavan vaihtamisesta on salaman käyttöohjeissa.
 • Lisätietoja langattoman salamakuvauksen kanssa yhteensopivasta salamasta on saatavana Sonyn web-sivustosta, Sony-jälleenmyyjältä tai paikallisesta valtuutetusta Sony-huollosta.