Snimanje fotografija (Intelligent Auto)

Odjeljak opisuje kako snimati fotografije u načinu rada [Intelligent Auto]. U načinu rada [Intelligent Auto] fotoaparat se automatski fokusira i određuje ekspoziciju na temelju uvjeta snimanja.
 1. Pritisnite gumb MODE (Način rada), upotrijebite kotačić za upravljanje za odabir [Intelligent Auto] i pritisnite u sredinu kotačića za upravljanje.
  Način snimanja postavlja se na (Intelligent Auto).

 2. Prilagodite kut monitora i držite fotoaparat.
 3. Kad je objektiv za zumiranje namješten, povećajte slike s pomoću poluge za zumiranje ili prstena za zumiranje.
 4. Pritisnite tipku zatvarača dopola da biste izoštrili.
  Kada je slika fokusirana, emitira se zvučni signal i uključuje se indikator ( itd.).

 5. Pritisnite tipku zatvarača do kraja.

Samostalni odabir načina fokusa ( Focus Mode / Focus Area)

Odabir načina fokusa, poput odabira (Single-shot AF) za pejzaže ili statične subjekte i odabir (Continuous AF) za subjekte u pokretu, olakšava fokusiranje željenog subjekta. Također možete odrediti položaj fokusa i domet s pomoću [Focus Area].


Snimanje tijekom fokusiranja na ljudske oči

Funkcija [Face/Eye Prior. in AF] pod [Face/Eye AF] je omogućena prema zadanim postavkama tako da odmah možete upotrijebite funkciju Eye AF.


Snimanje slika s fokusom zaključanim na željenom objektu (zaključavanje fokusa)

Kad fokusirate subjekt, fokus se zaključava dok je pritisnut gumb okidanja dopola. Prebacite na željenu kompoziciju i do kraja pritisnite gumb okidanja kako biste fotografirali.

 • Možete zaključati fokus na subjekte koji su statični. Postavite [Focus Mode] na (Single-shot AF).
 • Postavljanjem [Focus Area] na [Center Fix] olakšava fokusiranje na subjekte koji se nalaze u sredini zaslona.

Savjet

 • Ako proizvod ne može automatski izoštriti sliku, indikator izoštravanja treperi i ne čuje se zvučni signal. Izvršite rekompoziciju snimke ili promijenite način fokusa ili postavke područja fokusa. U načinu rada [Continuous AF] (indikator fokusa) zasvijetli i pisak koji označava postizanje fokusa se ne oglašava.

Note

 • Nakon snimanja prikazuje se ikona koja označava pisanje podataka. Nemojte uklanjati memorijsku karticu dok se prikazuje ikona. Na taj način ćete spriječiti da se slike snimanju normalno.