JPEG/HEIF Switch

fotografija

Prebacivanje formata datoteke (JPEG/HEIF) fotografija koje će se snimiti.

JPEG format ima opću kompatibilnost. Možete pregledati i uređivati JPEG datoteke u različitim okolinama. HEIF format ima visoku učinkovitost kompresije. Fotoaparat može snimati s visokom kvalitetom slike i malim veličinama datoteke u HEIF formatu. Ovisno o računalu ili softveru možda nećete moći pregledati ili uređivati HEIF datoteke. Uz to, HEIF kompatibilna okolina je potrebna za reprodukciju fotografija u HEIF formatu. Možete uživati u visokokvalitetnim fotografijama priključivanjem na fotoaparat i televizor putem HDMI veze.

  1. MENU (Shooting) › [Image Quality/Rec][JPEG/HEIF Switch] › željena postavka.

Pojedinosti stavke izbornika

JPEG:
Izvedba digitalnog procesuiranja RAW datoteke i snimanja u JPEG formatu. Ova postavka daje prioritet kompatibilnosti.
HEIF(4:2:0):
Izvedba digitalnog procesuiranja RAW datoteke i snimanja u HEIF (4:2:0) formatu. Ova postavka daje prioritet kvaliteti slike i učinkovitosti kompresije.
HEIF(4:2:2):
Izvedba digitalnog procesuiranja RAW datoteke i snimanja u HEIF (4:2:2) formatu. Ova postavka daje prioritet kvaliteti slike.

Savjet

  • Ovisno o postavki za [JPEG/HEIF Switch] stavke povezane s formatom datoteke ([File Format], etc.) će se prebaciti na JPEG ili HEIF.

Note

  • HEIF datoteke slika snimljene s fotoaparatom ne mogu se prikazati na drugim fotoaparatima koji ne podržavaju format datoteke HEIF. Budite oprezni da slučajno ne obrišete HEIF datoteku slike formatiranjem memorijske kartice ili brisanjem datoteka.
  • Kad snimate u HEIF formatu s [HLG Still Image] postavljen na [Off], razmak boje je snimljen u sRGB. Kad je [HLG Still Image] postavljen na [On], snimljen je u razmaku boje BT.2100 (BT.2020 gamut boje).