JPEG/HEIF Switch

fotografija

Preklopi obliko zapisa datoteke (JPEG/HEIF) za fotografijo, ki jo boste posneli.

Za obliko zapisa datoteke JPEG je značilna splošna združljivost. Datoteke JPEG lahko predvajate in urejate v različnih okoljih. Obliko zapisa datoteke HEIF odlikuje visokozmogljivo stiskanje. V obliki zapisa datoteke HEIF lahko fotoaparat snema visokokakovostne slike v majhnih datotekah. Odvisno od računalnika ali programske opreme morda ne boste mogli predvajati ali urejati datotek HEIF. Poleg tega je za predvajanje fotografij v formatu HEIF potrebno okolje, združljivo s HEIF. Fotoaparat in televizor povežite prek HDMI ter uživajte v visokokakovostnih fotografijah.

  1. MENU (Shooting) › [Image Quality/Rec][JPEG/HEIF Switch] › želena nastavitev.

Podrobnosti elementov menija

JPEG:
Izvaja digitalno obdelavo datoteke RAW in jo shrani v obliki datoteke JPEG. Ta nastavitev daje prednost združljivosti.
HEIF(4:2:0):
Izvaja digitalno obdelavo datoteke RAW in jo shrani v obliki datoteke HEIF (4:2:0). Ta nastavitev daje prednost kakovosti slike in zmogljivemu stiskanju.
HEIF(4:2:2):
Izvaja digitalno obdelavo datoteke RAW in jo shrani v obliki datoteke HEIF (4:2:2). Ta nastavitev daje prednost kakovosti slike.

Namig

  • Elementi, ki so povezani z obliko zapisa datoteke ([File Format] ipd.), bodo odvisno od nastavitve za možnost [JPEG/HEIF Switch] preklopili v JPEG ali HEIF.

Opomba

  • Slikovnih datotek HEIF, posnetih s tem fotoaparatom, ni mogoče prikazovati v drugih fotoaparatih, ki ne podpirajo oblike zapisa datoteke HEIF. Pazite, da pri formatiranju pomnilniške kartice ali brisanju datotek po pomoti ne izbrišete slikovnih datotek HEIF.
  • Ko snemate v formatu HEIF in je možnost [HLG Still Image] nastavljena na [Off], se barvni prostor snema v sRGB. Ko je možnost [HLG Still Image] nastavljena na [On], se snemanje izvaja v barvnem prostoru BT.2100 (barvna lestvica BT.2020).