Anti-flicker Set.

fotografija, videoposnetek, počasni in hitri posnetki

Če želite zmanjšati učinek utripanja umetnih virov svetlobe (kot so fluorescentne ali LED-svetilke), lahko hitrost zaklopa nastavite natančneje kot običajno.

Ta funkcija zmanjša razlike v osvetlitvi in barvnem odtenku med zgornjim in spodnjim delom slike, posnete pod umetnimi viri svetlobe.

 1. MENU (Shooting) › [Shutter/Silent][Anti-flicker Set.] › želen element nastavitve.

Podrobnosti elementov menija

Var. Shutter:
Na sliki zmanjša pojavnost svetlo in temno senčenih pasov, tako da natančno prilagodi hitrost zaklopa glede na frekvenco utripanja. ([On]/[Off])
[Var. Shutter] je mogoče izbrati samo, ko je fotoaparat v načinu osvetlitve, ki omogoča ročno prilagajanje hitrosti zaklopa (velja tako za fotografiranje kot za snemanje videoposnetkov).
Var. Shutter Set.:
nastavi hitrost zaklopa, ko je možnost [Var. Shutter] nastavljena na [On].
Izberite hitrost zaklopa, ki zmanjša učinek utripanja pri gledanju na zaslon. Višja kot je hitrost zaklopa, večja je verjetnost, da se bo pojavila razlika med prikazom na zaslonu pred zajemanjem posnetkov in posneto sliko. Preverite, ali je učinek utripanja na posneti sliki zmanjšan.

Namig

 • Ko je možnost [Var. Shutter Select] dodeljena tipki po meri, lahko funkcijo [Var. Shutter] vklopite in izklopite s pritiskom tipke.
 • Ko je možnost [Var. Shutter] nastavljena na [On], je vrednost hitrosti zaklopa prikazana v decimalnem zapisu (visoka ločljivost hitrosti zaklopa).
  Če je na primer normalna hitrost zaklopa 1/250 sekunde, bo vrednost prikazana kot 250,6. (Številke se lahko razlikujejo od dejanskih.)
 • Na zaslonu [Var. Shutter Set.] lahko natančno prilagodite visoko ločljivost hitrosti zaklopa s pomočjo zadnjega izbirnega gumba ali izbirnega kolesca, kot prikazuje naslednji primer.
  250,6 › 253,3 › 256,0 › 258,8*
  Visoko ločljivost hitrosti zaklopa lahko s sprednjim izbirnim gumbom spremenite v njen večkratnik, kot prikazuje naslednji primer.
  125,3 (2-krat) ‹ 250,6 › 501,3 (1/2-krat) *

  *Številke se lahko razlikujejo od dejanskih.

 • Ko je možnost [Var. Shutter] nastavljena na [On], je visoko ločljivost hitrosti zaklopa mogoče natančno prilagoditi na zaslonu v pripravljenosti v načinu za snemanje. Če želite spremeniti visoko ločljivost hitrosti zaklopa na njen večkratnik tudi na zaslonu v pripravljenosti v načinu za snemanje, dodelite funkcijo [Shutter Speed(step)] tipki po meri ali nastavitvi "My Dial".
 • Ko spremenite nastavitev [Var. Shutter] z možnosti [On] na [Off], se bo visoka ločljivost hitrosti zakopa preklopila na najbližjo vrednost med normalnimi hitrostmi zaklopa.

Opomba

 • Ko je možnost [Var. Shutter] nastavljena na [On], je zapoznitev ob sproženju lahko daljša.
 • Tudi ko je možnost [Var. Shutter] nastavljena na [On], se lahko zgodi, da glede na frekvenco vira svetlobe ne boste mogli nastaviti ustrezne hitrosti zaklopa in odstraniti učinka utripanja. V tem primeru poskusite naslednje.
  • Nastavitev nižje hitrosti zaklopa
  • Preklop na drugo vrsto zaklopa
 • Ko pritisnete sprožilo do polovice, se lahko začasno pojavi utripanje.
 • Vrednosti nastavitve visoke ločljivosti zaklopa ni mogoče registrirati k možnosti [Reg. Custom Shoot Set]. Namesto tega bo uporabljena privzeta vrednost hitrosti zaklopa.